Curs valutar dolar, curs dolar, curs USD, curs valutar USD, cursul dolarului

Dolar, cursul dolarului, curs dolar, curs USD, dolar american. Dolarul american este unitatea monetară a Statelor Unite. Este abreviat în mod normal folosind simbolul $, USD, sau US$ si este divizat în 100 de cenți.
Istoria dolarului american incepe cu mai mult de 240 de ani de când Congresul continental al Statelor Unite a autorizat emiterea monedei continentale în 1775. La 2 aprilie 1792, Congresul Statelor Unite a creat dolarul SUA ca unitate de bani standard a țării. Termenul de dolar fusese deja folosit în mod obișnuit încă din perioada colonială, când se referea la monedă cu opt reale (dolar spaniol) folosită de spanioli în Noua Spanie. Simbolul dolarului s-a format datorită evoluției scrierilor abrevierilor pentru cuvântul "peso". Abrevierea se scria inițial "ps", însă aceste două litere s-au transformat în semnul care a rămas și azi "$".
Moneda americană de hârtie, USD, se prezintă în șapte valori: 1$, 2$, 5$, 10$, 20$, 50$ și 100$. Biroul de gravură și tipărire (BEP) produce hârtie monetară. Statele Unite nu mai emit facturi în valori mai mari, cum ar fi 500$, 1.000$, 5.000$ și 10.000$. Însă acestea au încă curs legal și pot fi încă în circulație. Toată moneda SUA emisă din 1861 este valabilă și răscumpărabilă la valoarea sa nominală completă. Pentru monede, Statele Unite emit mai multe denumiri, cele mai frecvente fiind: 1¢, 5¢, 10¢, 25¢, 50¢ și 1$. Pe piata locala in general nu sunt acceptate monede USD pentru schimb valutar USD sau sunt acceptate pentru un curs USD mai slab si doar la casele de schimb valutar.

Pe valutare.ro este afisat cel mai bun curs dolar, curs usd, cursul dolarului!


Atentie! Inainte de a va deplasa pentru schimb valutar dolar american, schimb valutar USD sau schimb valutar dolar, va rugam sa verificati telefonic daca este acelasi curs valutar dolar si la casa de schimb valutar. Curs dolar, curs dolar american, curs usd se modifica de mai multe ori pe zi sau poate fi pentru anumite sume minime.
Curs valutar dolar american maxim inregistrat in 2024 a fost de 4.6818 in data de 16.04.2024
Curs valutar USD minim inregistrat in 2024 a fost de 4.5351 in data de 11.01.2024

Curs valutar dolar american USD, sâmbătă 25.05.2024vezi cursul valutar dolar american de la casele de schimb vezi cursul valutar dolar american de la BNR


Convertor valutar

Reprezinti o casa de schimb valutar sau o casa de amanet?
Vrei sa contactezi Valutare.ro?Curs valutar, istoric curs valutar si convertor valutar

Convertor valutar de la Valutare.ro va calculeaza si foloseste un curs valutar de la o anumita data, suma calculata cu TVA sau TVA-ul singur, va face inmultiri, adunari, scaderi si impartiri in acelasi timp. Valutare.ro va ofera cel mai bun convertor valutar de pe piata pentru curs valutar.
Tot aici puteti gasi si cel mai complet si precis istoric curs valutar de la toate bancile si casele de schimb inregistrate din Romania. Acest istoric curs valutar va ofera o imagine mult mai clara a evolutiei cursului valutar.