Categories
Pret metale pretioase

Pret argint, pret gram argint, 17 Septembrie 2021

Pret argint, Pret gram argint - Valutare.ro

Pret argint pe piața internațională, pret argint 999

Pret argint puritate 999 a crescut la începutul lunii august 2021, pe piața internațională, apropiindu-se de cel mai înalt nivel dintr-o lună, dar pe tot parcursul lunii septembrie 2021, a început să scadă rapid. Deoarece piața argintului este foarte volatilă și foarte sensibilă si foarte riscanta, pret gram argint este influențtat direct de indicele Dolarului SUA, deoarece dolarul SUA are o corelație negativă majoră cu această piață.

Pretul argintului a atins un maxim in ultimii opt ani de zile în februarie 2021, atingând nivelul de 30 USD pe uncie pentru prima dată din 2013. Prețul a scăzut brusc în iunie și din nou în august, întrucât Rezerva Federală SUA (Fed) a indicat că ar putea începe reducerea măsurilor sale de stimulare monetară până la sfârșitul anului. Prețul argintului a scăzut cu aproximativ 14,5% față de anul trecut, după ce a pierdut 6,3% doar în august, pentru a tranzacționa în jurul nivelului de 23 USD pe uncie pe 17 septembrie, adică in jur de 3 lei pe gram pe piețele internaționale.

Trebuie remarcat faptul că randamentul Trezoreriei SUA pe ultimii 10 ani s-a întors la maximele de mai multe săptămâni, ceea ce a facut să scadă prețurile pentru metalele prețioase. În cazul în care randamentul Trezoreriei SUA pe 10 ani se ridică la peste 1,38%, acesta se va îndrepta spre 1,42%, ceea ce va exercita o presiune suplimentară asupra argintului.

Prețul argintului a scăzut inițial în martie 2020, deoarece investitorii au vândut active și poziții lichidate pentru a acoperi apelurile de marjă. Dar piața a revenit rapid, deoarece cererea de refugiu sigur pentru argint a fost preluat în urma incertitudinii apărute la începutul pandemiei COVID-19. Metalul s-a dublat de la aproximativ 12,10 dolari în martie pentru a ajunge la 29,77 dolari în august 2020, apoi a alunecat înapoi la 21,90 dolari în noiembrie, când au fost anunțate primele vaccinuri, ceea ce a determinat optimism cu privire la perspectivele unei redresări economice după închiderile din întreaga lume. În ansamblu, argintul a câștigat în medie 47% în 2020 din creșterea cererii din partea investitorilor, împreună cu întreruperile aprovizionării, deoarece unele mine de argint au fost închise în timpul blocărilor COVID-19. Mai multe date despre argint la FXEMPIRE

Argintul a crescut din nou în februarie 2021, pe măsură ce investitorii cu amănuntul s-au îngrămădit pe piața internațională, așteptându-se ca prețul să crească ca răspuns la creșterea inflației în urma pachetelor de stimulente economice emise pentru a încuraja redresarea după pandemie. Dar așteptările de redresare globală și îngrijorările cu privire la rezultatul înăspririi monetare din partea SUA și a altor bănci centrale au câștiguri limitate în 2021. Ședința Comitetului Federal pentru Piața Deschisă (FOMC) din iunie a cântărit prețurile metalelor prețioase, așa cum a indicat banca centrală. o atitudine mai curajoasă decât se aștepta piața cu privire la potențialul de ridicare a ratelor dobânzii.

Pentru a vedea prețul argintului la casele de amanet, vizitați Pret argint amanet.

Categories
Curs BNR

Curs BNR Euro, curs valutar euro, 7 Septembrie 2021

Curs BNR euro - Valutare.ro

Curs BNR Euro

BNR a afișat pentru marți, 7 Septembrie 2021, un curs valutar euro în continua creștere față de ziua precedenta. Curs BNR Euro azi este de 4.9488 lei pentru un euro, atingând astfel un maxim istoric și este de așteptat ca pragul de 5 lei pentru un euro sa fie depășit anul viitor.

De ce se depreciază leul?

“Pe de o parte este inflaţia, care este mai mare decât cea din zona euro, precum şi dezechilibrele macro la nivelul României, în special cele de cont curent, situaţia politică internă deocamdată neavând influenţă asupra cursului”, a declarat Adrian Codirlaşu vicepreşedinte al Asociaţiei CFA România, pentru AGERPRES.

Euro pe piața internaționala

Inflația în zona euro a crescut la un nivel maxim de zece ani, de 3%, în timp ce șomajul a scăzut la 7,6% și întrucât producția industrială germană a crescut cu 1% în iulie. Aceasta a fost mai mare decât previziunile unei creșteri de 0,9% și prima creștere a producției din martie. Acest lucru a alimentat conversația conică înaintea reuniunii politice a Băncii Centrale Europene (BCE) din această săptămână, ducând euro la un maxim de șase săptămâni și față de lira sterline.

Rezultatele arată semne de viață în sectorul industrial german, care se luptă pe fondul întreruperii lanțului global de aprovizionare. Unii analiști speră că acest lucru ar putea indica faptul că producția germană a depășit cele mai mari provocări și că acum își va reveni încet, dar constant.

„Chiar dacă blocajele de aprovizionare cu semiconductori, care au încetinit producția, vor persista probabil o vreme, cifrele producției sugerează că industria ar fi putut depăși punctul său scăzut”, a spus ministrul economiei din Germania

Economia zonei euro continuă să-și revină, iar inflația crește pe fondul scăderii nivelurilor Covid-19 și a restricțiilor asociate, reprezentând o schimbare pozitivă a averilor pentru economia zonei euro.

Pentru curs valutar BNR complet, vizitați curs valutar BNR.

Categories
Curs BNR

Indicele ROBOR, ce este Romanian Interbank Offer Rate?

Ce este Indicele ROBOR?

Indicele ROBOR, Romanian Interbank Offer Rate este rata stabilită zilnic de către BNR începând sub diverse forme încă din 1995 și reprezintă rata medie pentru împrumuturile sub formă de depozite în lei, celorlalte bănci contributoare pe piața interbancară, se exclud din calcul cea mai mare și cea mai mică rată a dobânzii. Indicele ROBOR se calculează în funcție de cererea și oferta de lichidități pe piața interbancară și este influențat de foarte mulți factori precum inflația, riscul investițiilor, lichiditatea existentă pe piața monetară, etc. Aici poți vedea indicii ROBID-ROBOR.

Indicele ROBOR, ce este Romanian Interbank Offer Rate? - Valutare.ro

Ratele de referinţă ROBOR se stabilesc în mai multe tipuri de indici, cea mai scurtă fiind de o zi, iar cea mai lungă de un an: o zi, o săptămână, o lună, trei luni, șase luni, nouă luni, un an. Pentru creditele acordate de bănci pentru persoane fizice, societăţi comerciale, etc. Cele mai importante sunt ratele ROBOR pentru scadenţele de 3 şi 6 luni, care servesc drept referinţă pentru stabilirea ratelor dobânzilor variabile.

ROBOR este media dobânzilor cotate de băncile care participă la procesul de calcul al ROBOR, după eliminarea extremelor, și se calculează, în general, în jurul orei 11:00 de către cele mai importante 10 bănci. Lista cu cele 10 banci se poate schimba la fiecare 6 luni.

Echivalentul ROBOR pentru alte țări

Alături de ROBID-ul și ROBOR-ul romanesc, întâlnim și alți indici de referință precum EURIBOR și LIBOR, care sunt folosiți în calculul ratelor de dobândă variabile la creditele în valută. EURIBOR – Euro Interbank Offered Rate, este rata de referință pe piața monetară pentru Euro. Rata de referință este publicată zilnic in jurul orei 11:00, ora Bruxelles.

LIBOR – London Interbank Offered Rate, care reprezintă Rata Interbancară Oferită la Londra, servește ca o rată a dobânzii cheie acceptată la nivel global, care indică costurile de împrumut între bănci. Rata este calculată și va continua să fie publicată în fiecare zi de Intercontinental Exchange (ICE), dar din cauza scandalurilor recente și a întrebărilor legate de valabilitatea sa ca rată de referință, aceasta este eliminată treptat. Potrivit Rezervei Federale și a autorităților de reglementare din Marea Britanie, LIBOR va fi eliminat treptat până la 30 iunie 2023 și va fi înlocuit cu rata securizată de finanțare peste noapte (SOFR). Ca parte a acestei eliminări treptate, tarifele LIBOR pentru o săptămână și două luni LIBOR nu vor mai fi publicate după 31 decembrie 2021.

Pentru curs valutar BNR complet, vizitați curs valutar BNR.

Categories
Curs BNR

Curs euro azi, curs euro BNR azi, 19 August 2021

Banca Națională a României a afișat pentru curs euro azi, 19 August 2021, pentru a 3-a zi consecutiv cu o creștere de 0.32% față de valoarea afișată luni, săptămâna aceasta, cand cursul afișat a fost de 4.912 lei pentru 1 euro. Curs Euro BNR azi este de 4.9278 lei pentru un euro, în continuă creștere pentru luna August 2021, avănd în vedere ca trend-ul fusese unul descendent de la începutul lunii.

Curs euro azi, euro BNR - Valutare.ro

Curs euro azi internațional

Eliberarea definitivă a IPC din iulie a confirmat că inflația din bloc a crescut la 2,2%, situându-se peste noul obiectiv de 2% al Băncii Centrale Europene (BCE).

Între timp, euro pare să se recupereze după o vânzare peste noapte, în timp ce traderii digeră toate implicațiile ultimelor procese verbale ale Comitetului Federal pentru Piața Deschisă (FOMC).

În procesul-verbal de la întâlnirea din iulie, FOMC a semnalat că Rezerva Federală ar putea începe reducerea achizițiilor de obligațiuni până la sfârșitul acestui an. Acest lucru a stimulat inițial dolarul american (USD), slăbind astfel euro datorită corelației negative a monedelor.

De asemenea, susținerea monedei unice este moralul ridicat recent din zona euro. Programul UE de vaccinare, deși a început lent, a accelerat rapid în ultimele luni, blocul urmând să depășească Marea Britanie în următoarele săptămâni.

Cu toate acestea, având în vedere că BCE nu a luat niciun fel de măsuri pentru a-și întări politica monetară oricând în viitorul previzibil, cifrele robuste ale inflației oferă un sprijin limitat euro.

Lipsa de date economice atât din zona euro, cât și din SUA mâine va face ca investitorii să urmărească starea de spirit a pieței globale și orice alte evoluții ale coronavirusului pentru a stimula mișcarea în asociere. Dacă dolarul SUA continuă să aibă performanțe bune, iar starea de spirit a pieței să se înrăutățească mai departe, atunci euro ar putea fi pe piciorul din spate în direcția săptămânii.

Pentru curs valutar BNR complet, vizitați curs valutar BNR.

Categories
Curs BNR

Curs euro BNR, lei in euro azi, 17 August 2021

Curs euro BNR, lei in euro azi - Valutare.ro

Curs euro BNR

BNR a afișat azi, 17 August 2021, o valoare a monedei europene cu mult peste așteptările pentru această săptămână. Curs euro BNR pentru astazi este de 4.9232 lei pentru un euro, cu 0.0112 lei mai mult față de ziua anterioară. Valoarea lei in euro azi a văzut o scădere de 0.23% față de luni.

Datele recente privind PIB-ul și ocuparea forței de muncă din zona euro au susținut euro (EUR) până acum, după ce ambele rapoarte au arătat progresul trimestrial. Ultimele date au confirmat că PIB-ul a crescut în zona euro cu 2% în al doilea trimestru al anului 2021, recuperându-se de la o contracție de 0,3% în primul trimestru. PIB-ul a fost stimulat de creșterea activității și a cererii, pe măsură ce economia zonei euro a fost redeschisă și programul de vaccinare al UE accelerat.

În plus, ocuparea forței de muncă în zona euro a crescut cu 0,5%, comparativ cu o scădere de 0,2% în primul trimestru.

Pentru traderii euro, mâine vor apărea cele mai recente cifre ale ratei inflației din zona euro pentru luna iulie. Dacă inflația crește la 2,2%, așa cum se estimează că ratele de schimb EUR ar putea să se înregistreze împingând mai sus împotriva majorilor.

În prezent, există 19 din cele 27 de țări membre ale UE care utilizează euro. Danemarca a negociat opțiunile de renunțare, în timp ce șapte nu îndeplinesc în prezent criteriile de aderare la zona euro. Orice țară care adoptă euro trebuie mai întâi să se alăture mecanismului cursului de schimb (ERM) timp de doi ani. ERM a fost creat pentru a se asigura că fluctuațiile cursului de schimb dintre euro și alte monede ale UE nu perturbă stabilitatea economică. Participarea la ERM este voluntară pentru țările care nu fac parte din euro.

Pentru istoric curs euro BNR vizitați Curs euro BNR, lei in euro azi BNR.

Categories
Curs BNR

Curs dolar, curs valutar dolar BNR, azi 16.08.2021

Curs dolar afișat pentru începutul săptămânii de către Banca Naționala a României, astăzi 16 August 2021, a văzut o foarte mică creștere în comparație cu vineri, 13 August 2021 cand curs valutar dolar BNR a fost de 4.9118 lei pentru un dolar american, cu 0.0002 lei mai mic față de cursul monedei americane afișate astazi la valoarea de 4.912 lei pentru un dolar.

Curs dolar, curs valutar dolar BNR - Valutare.ro

Curs dolar internațional

Pe piața internațională, dolarul a urcat luni față de cele mai importante monede, ajungând la un maxim de patru luni față de euro, în timp ce traderii se poziționasera pentru o reducere anterioară a stimulului Rezervei Federale.

Dolarul s-a consolidat până la 1,1742 dolari pentru 1 euro, extinzând o creștere de 0,6% față de vineri, când un raport puternic al locurilor de muncă din SUA a stârnit pariuri că o reducere a achizițiilor de active ar putea începe în acest an și ar putea urma rate mai mari ale dobânzii încă din 2022.

Fed a făcut din redresarea pieței forței de muncă o condiție a unei politici monetare mai stricte, iar majoritatea oficialilor susțin opinia că o creștere a inflației se va dovedi tranzitorie, deși există dezbateri cu privire la cât de prelungită ar putea fi aceasta.

Raportul de salarizare, pentru lucrătorii care nu lucrează în ferme, de vineri, a arătat că locurile de muncă au crescut cu 943.000 în iulie, comparativ cu prognoza de 870.000 de economiști într-un sondaj Reuters. Numerele pentru mai și iunie au fost, de asemenea, revizuite.

Departamentul Muncii a declarat că IPC a crescut cu 0,5% de la o lună la alta, echivalând cu o prognoză de consens. Prețurile mașinilor și camioanelor de ocazie, care au crescut rapid între aprilie și iunie, pe măsură ce americanii priveau spre vacanță, au câștigat doar 0,2% în iulie, după o urcare de peste 10% în luna precedentă.

Mii de civili disperați să fugă din Afganistan au strâns luni aeroportul din Kabul, după ce talibanii au pus mâna pe capitală în weekend, determinând Statele Unite să suspende evacuările, deoarece acestea au fost criticate din ce în ce mai mult pe teritoriul său. În general, valutele au întâlnit gamele largi de tranzacționare, deoarece investitorii erau precauți să ia pariuri mari la începutul unei săptămâni aglomerate pentru băncile centrale.

Pentru istoric curs Curs dolar BNR vizitați istoric curs dolar BNR.

Categories
Curs BNR

Pret aur, Pret gram aur, cat costa gramul de aur, 12.08.2021

Pret aur, Pret gram aur BNR, cat costa gramul de aur - Valutare.ro

Banca Naționala a României a afișat joi, 12 August 2021, pret gram aur cu 2.1527 lei mai mult pentru un gram de aur față de ziua anterioară. Pret aur afișat de BNR pentru miercuri, 11 August 2021 a fost de 233.9343 lei pentru 1 gram de aur. Dacă vă întrebați cât costă gramul de aur astăzi, 12 August 2021, la cursul afișat de BNR, este simplu: 236.087 lei pentru 1 gram de au.

Pret aur, Pret gram aur pe piața internațională

Indicele mai scăzut al prețurilor de consum din SUA (IPC) retrăiește o oarecare presiune asupra prețurilor aurului pe fondul îngrijorării că Fed nu va semnaliza imediat o reducere a programului său de cumpărare de obligațiuni. Revenirea la randamentele Trezoreriei SUA a avut, de asemenea, o pondere asupra prețurilor aurului, deoarece reduce atracția activului care nu cedează. O vânzare de acțiuni a ajutat prețurile să crească peste nivelul de 1.750 USD.

Scăderea accentuată a randamentelor obligațiunilor Trezoreriei SUA și slăbiciunea reînnoită a USD în urma raportului inflației IPC din iulie din SUA au ajutat XAU / USD să câștige miercuri.

Întrucât India este cel mai mare importator de aur, deprecierea INR față de dolarul american a determinat creșterea prețurilor aurului în India. Mai mult, decizia Bancii de rezervă a Indiei de a permite moratoriului de rambursare a împrumuturilor de către împrumutați și pachetul de stimulare economică de către Guvernul Indiei au infuzat lichidități în economie. Cu toate acestea, această infuzie de lichiditate în sistemul economic are ca rezultat investitorii cu mai mulți bani de investit, însă, din moment ce piețele bursiere sunt volatile și ratele dobânzilor scad, oamenii tind să investească în aur, crescând astfel cererea de aur și creșterea prețului pentru aur.

În China, prețul de referință pentru aurul de 99,95% puritate sau mai mare a fost de 367,01 yuani (aproximativ 57 de dolari SUA) pe gram, în creștere cu 4,62 yuani față de ziua de tranzacționare anterioară, iar cel pentru aurul de 99,99% pur sau mai mare a crescut cu 4,43 yuani la 366,8 yuani pe gram.

Pentru istoric pret gram aur BNR vizitați Istoric Pret aur, Pret gram aur BNR.

Categories
Curs BNR

Curs valutar banci, curs dolar banci, 11 August 2021

Curs Valutar Banci, Curs Dolar Banci - Valutare.ro

Dolarul american a continuat sa crească a șaptea zi consecutiv dupa ce acum o săptămână părea ca leul o să recupereze în fața monedei americane. Curs valutar banci azi, 11 August 2021 pentru dolar a avut diferențe destul de mari pe piața bancară din România, pentru cumpărare fiind diferențe de 0,0165 lei între bănci iar la vânzare de 0,0835 lei pentru un dolar american. Cel mai bun curs dolar banci pentru 11 August 2021 la cumpărare a fost la TBI, afișând valoarea de 4.1650 lei pentru un dolar american iar la vânzare cel mai bun curs valutar banci pentru cumparare a fost tot la TBI si la egalitate BRCI cu valoarea de 4.2300 lei pentru un dolar.

Casele de schimb valutare ale TBI din București pot fi găsite pe Șoseaua Mihai Bravu 296, Calea Moșilor 229, Strada Puțul lui Zamfir 8-12 și Bulevardul Iuliu Maniu 55. Pentru curs dolar BRCI, puteți încerca pe Șoseaua Ștefan cel Mare 3, București.

Creșterea continua vine pe fondul declarațiilor facute de Rezerva Federală Americană care pare din ce în ce mai pregătită să anunțe că va începe să își reducă programul de cumpărare de active (reducere) până la sfârșitul anului, o dezvoltare pe care piețele o consideră din ce în ce mai probabilă în urma unei serii de discursuri din partea membrilor consiliului de administrație al Fed în această săptămână. Aceste creșteri vin în urma publicării celor mai recente date ale inflației din SUA, care au crescut peste prognozele din iulie, atingând 5,4% anual.

Reducerea programului de cumpărare a activelor Fed este o condiție prealabilă pentru o creștere a ratei dobânzii, iar piețele observă acum o reducere a ratelor care au loc la sfârșitul anului 2022 / începutul anului 2023, evaluând acest lucru pentru a susține dolarul.

Pentru curs valutar USD complet pentru toate băncile, vizitați Curs valutar banci, curs dolar banci.

Categories
Curs BNR

Curs lire in lei, curs lira in lei BNR, azi 10 August 2021

Curs lire in lei, curs lira in lei BNR - Valutare.ro

Lira sterlină (GBP) s-a consolidat față de euro în dimineață această, în ciuda lipsei de date economice din Marea Britanie. Banca Naționala a României a afișat cel mai mare curs din anul acesta pentru Curs lire in lei, azi 10 August 2021, cu îngrijorările legate de un al patrulea val Covid în toamnă, de noi variante de coronavirus și de încetinirea creșterii chineze, care afectează moralul afacerilor. Curs lira in lei BNR pentru astazi este de 5.8096 lei pentru o lira sterlina.

Cursul de schimb al lirei sterline față de euro se consolidează astăzi, după ce sentimentul economic atât în Germania, cât și în zona euro a scăzut la cel mai rău nivel din noiembrie 2020. Lira sterlină (GBP) își menține trendul și astăzi, susținută de optimismul Covid din Marea Britanie și de tonul BoE după decizia politică de săptămâna trecută.

Perspectiva înăspririi politicii monetare a BoE în viitorul apropiat a stimulat Lira Sterlină săptămâna trecută, după ce banca centrală a declarat că ar putea fi necesară o acțiune “modestă” dacă presiunile inflaționiste continuă să crească. Vântul din spate continuă să propulseze lira sterlină astăzi, cursul GBP/EUR depășind acum maximul de 17 luni de ieri.

Așteptările au scăzut pentru a treia oară la rând. Acest lucru indică creșterea riscurilor pentru economia germană, cum ar fi de la un posibil al patrulea val covid-19 care începe în toamnă sau o încetinire a creșterii în China.

Lira a găsit, de asemenea, sprijinul măsurilor de lockdown din Scoția, care au intrat în vigoare ieri, deși, spre deosebire de Marea Britanie, Scoția a ales să continue să pună în aplicare utilizarea măștilor faciale. Această perspectivă optimistă continuă să înveselească investitorii GBP, în ciuda lipsei de date din Marea Britanie astăzi.

Analiștii de schimb valutar de la Goldman Sachs declară că își actualizează previziunile pentru lira sterlină în urma actualizării politicii din august de la Banca Angliei, deși vor păstra o atitudine prudentă față de moneda britanică, ceea ce înseamnă că previziunile lor de sfârșit de an sunt încă mai mici decât cele actuale niveluri. Mai multe detalii

Pentru curs valutar complet al BNR vizitați curs valutar BNR. Pentru istoric curs lire in lei, curs lira in lei BNR vizitați Istoric curs valutar lire in lei, curs lira in lei BNR.

Categories
Curs BNR

Curs Dolar in LEI, curs valutar dolar BNR, 9 August 2021

Curs Dolar in LEI, curs valutar dolar BNR - Valutare.ro

Curs Dolar in LEI, curs valutar dolar BNR

Banca Naționala a României a continuat să afișeze creșterea curs dolar in LEI începută săptămâna trecuta. Curs valutar dolar la BNR pare să vrea să recupereze valorile din luna martie cand BNR a afișat maximul lunii martie la 4.1969 lei pentru 1 dolar la data de 31 martie 2021.

Dolarul american a început săptămâna într-o poziție favorabilă, deoarece salariile non-agricole din SUA și cifrele șomajului au depășit așteptările și încă nu a renunțat la câștigurile sale ulterioare. Investitorii tranzacționează optimist în speranța că datele pozitive din SUA pot inspira reducerea iminentă a activelor. Cifrele de vineri au dezvăluit că economia SUA a adăugat 943.000 de locuri de muncă în iulie, o creștere față de 938.000 revizuite ascendent în iunie și a depășit previziunile.

Astăzi, SUA au raportat că așteptările inflației consumatorilor au rămas neschimbate la 4,8% în iulie, în timp ce analiștii se așteptau să scadă la 4,7%. Raportul a oferit un anumit sprijin dolarului SUA, dar impactul său nu a fost semnificativ, deoarece așteptările inflației consumatorilor au rămas aproape de prognozele analistului și nu au depășit nivelul de 5%.

Doi oficiali ai Rezervei Federale au declarat că economia SUA crește rapid și, deși piața muncii are încă loc de îmbunătățire, inflația se află deja la un nivel care ar putea satisface un pic al unui test cheie pentru începutul majorărilor ratei dobânzii. Cu toate acestea, este demn de remarcat faptul că inflația SUA a depășit în mod constant așteptările din acest an, iar cifrele IPC din iulie ar putea continua cu ușurință această tendință.

În cazul în care inflația va continua să depășească așteptările, probabil că vom observa o creștere bruscă a cursului de schimb al dolarului miercuri, deoarece acest lucru va exercita și mai multă presiune asupra Fedului pentru a începe să-și înăsprească politica monetară. Mai multe detalii

Pentru curs BNR complet, curs valutar dolar și alte cursuri valutare afișate de către Banca Naționala a României, puteți vizita curs valutar BNR.