Curs valutar lira sterlina, curs valutar lira, curs valutar GBP, curs valutar lire

Lira, curs valutar lira sterlina, curs lira, curs gbp, curs valutar lire, lira britanica. In engleza se spune pound sau pound sterling, sterling, quid sau nicker. 1 lira sterlina este subdivizata in 100 de penny. Lira sterlina este valuta oficiala a Regatului Unit, Jersey, Guernsey, Isle of Man, South Georgia si South Sandwich Islands, British Antarctic Territory, Tristan da Cunha.
Semnul valutar al lirei este £, care este de obicei scris cu o singură bară transversală (ca pe bancnotele moderne exclusiv din 1975). O variantă cu o bară transversală dublă (₤) a fost utilizată intermitent cu £ de la primele bancnote din 1725, când au fost utilizate ambele. Din punct de vedere istoric, un simplu L cu majuscule a fost folosit în ziare, cărți și scrisori. Simbolul derivă din documentele latine medievale: litera neagră „L” a fost abrevierea pentru balanță, unitatea de bază romană de greutate, luată incorect ca echivalent a pound in greutate. În sistemul valutar pre-zecimal (duodecimal) britanic, termenul £ sd (sau Lsd) pentru lire, șilingi și pence se referea la cuvintele romane libra, solidus și denariu.
Bancnotele pentru lira sterlina care sunt frecvent folosite: 5£, 10£, 20£, 50£ si folosite rar sunt cele de 100£. Monedele in circulatie sunt de 1p, 2p, 5p, 10p, 20p, 50p, £1 si £2. Pe piata locala in general nu sunt acceptate monede pentru cursul de schimb valutar lira sterlina dar unele case de schimb valutar accepta monede dar la un curs lira mult mai slab.

Pe valutare.ro este afisat cel mai bun curs lira, curs lira sterlina, curs valutar lire!


Atentie! Inainte de a va deplasa pentru schimb valutar lira sterlina, schimb valutar GBP sau schimb valutar lira, va rugam sa verificati telefonic daca este acelasi curs valutar lira sterlina si la casa de schimb valutar. Curs lira, curs GBP, curs lira sterlina se modifica de mai multe ori pe zi sau poate fi pentru anumite sume minime.
Curs valutar lira sterlina maxim inregistrat in 2024 a fost de 5.8501 in data de 13.02.2024
Curs valutar GBP minim inregistrat in 2024 a fost de 5.7426 in data de 03.01.2024

Curs valutar lira sterlina GBP, marți 16.04.2024vezi cursul valutar lira sterlina de la casele de schimb vezi cursul valutar lira sterlina de la BNR


Convertor valutar

Reprezinti o casa de schimb valutar sau o casa de amanet?
Vrei sa contactezi Valutare.ro?Curs valutar, istoric curs valutar si convertor valutar

Convertor valutar de la Valutare.ro va calculeaza si foloseste un curs valutar de la o anumita data, suma calculata cu TVA sau TVA-ul singur, va face inmultiri, adunari, scaderi si impartiri in acelasi timp. Valutare.ro va ofera cel mai bun convertor valutar de pe piata pentru curs valutar.
Tot aici puteti gasi si cel mai complet si precis istoric curs valutar de la toate bancile si casele de schimb inregistrate din Romania. Acest istoric curs valutar va ofera o imagine mult mai clara a evolutiei cursului valutar.