Curs valutar euro, curs valutar EUR, curs euro, curs EUR, curs euro bnr

Euro, curs valutar euro, curs euro, curs EUR, curs euro bnr. Euro cu simbolul €, este moneda oficială a 19 din cele 27 de state membre ale Uniunii Europene, fiind cunoscuta ca Zona Euro iar tarile cuprinse sunt Austria, Belgia, Cipru, Estonia, Finlanda, Franța, Germania, Grecia, Irlanda, Italia, Letonia, Lituania, Luxemburg, Malta, Olanda, Portugalia, Slovacia, Slovenia și Spania. Moneda euro mai este folosita cu acordul comunității în Andorra, Monaco, San Marino și Vatican, iar două alte state: Kosovo și Muntenegru unde se utilizează moneda europeană fără să aibă acordul UE. Estimările arată că moneda euro este folosită zilnic de aproximativ 340 de milioane de europeni.Un euro este subdivizat în 100 de cenți, numiți și centime în țările vorbitoare de limbi romanice, sau leptó (λεπτό) în Grecia.
Există două serii de bancnote pentru euro. O serie care cuprinde șapte cupiuri distincte: 5 EUR, 10 EUR, 20 EUR, 50 EUR, 100 EUR, 200 EUR și 500 EUR. Si a doua serie, seria "Europa" care este formată din șase cupiuri și a devenit completă odată cu emiterea bancnotelor de 100 EUR și 200 EUR la data de 28 mai 2019. Bancnota de 500 EUR nu a fost inclusă în seria "Europa" și nu mai este emisă începând cu data de 27 aprilie 2019. Bancnotele de 500 EUR existente reprezintă în continuare mijloace legale de plată, putând fi încă utilizate pentru efectuarea plăților și ca mijloc de tezaurizare (mai exact, acestea pot fi cheltuite și economisite).
Bancnotele euro nu sunt utilizate exclusiv de rezidenții zonei euro. Euro este o monedă internațională, prin urmare unele bancnote euro ajung și rămân în afara zonei euro. Se estimează că, în termeni valorici, între 20% și 25% din bancnotele euro aflate în circulație sunt deținute în afara zonei euro, cu precădere în țările învecinate. Cererea de bancnote euro a cunoscut o creștere vertiginoasă, îndeosebi în țările din Europa de Est care nu sunt state membre ale UE, odată cu declanșarea crizei financiare în anul 2008, când monedele naționale s-au depreciat în raport cu euro. Aceste bancnote rămân în circulație, ceea ce indică faptul că sunt în continuare deținute de nerezidenți ai zonei euro.

Pe valutare.ro este afisat cel mai bun curs valutar euro, curs euro, curs euro bnr!


Atentie! Inainte de a va deplasa pentru schimb valutar euro, schimb valutar EUR sau schimb euro, va rugam sa verificati telefonic daca este acelasi curs valutar euro si la casa de schimb valutar. Curs valutar euro se modifica de mai multe ori pe zi sau poate fi pentru anumite sume minime.
Curs valutar euro maxim inregistrat in 2024 a fost de 4.9773 in data de 19.02.2024
Curs valutar EUR minim inregistrat in 2024 a fost de 4.9665 in data de 12.03.2024

Curs valutar euro EUR, sâmbătă 22.06.2024vezi cursul valutar euro de la casele de schimb vezi cursul valutar euro de la BNR


Convertor valutar

Reprezinti o casa de schimb valutar sau o casa de amanet?
Vrei sa contactezi Valutare.ro?Curs valutar, istoric curs valutar si convertor valutar

Convertor valutar de la Valutare.ro va calculeaza si foloseste un curs valutar de la o anumita data, suma calculata cu TVA sau TVA-ul singur, va face inmultiri, adunari, scaderi si impartiri in acelasi timp. Valutare.ro va ofera cel mai bun convertor valutar de pe piata pentru curs valutar.
Tot aici puteti gasi si cel mai complet si precis istoric curs valutar de la toate bancile si casele de schimb inregistrate din Romania. Acest istoric curs valutar va ofera o imagine mult mai clara a evolutiei cursului valutar.