Curs Valutar Euro

Curs valutar euro

BNR a afisat pentru miercuri, 27 Octombrie 2021, un curs valutar euro in continua crestere fata de ziua precedenta, revenind aproape la valoarea din saptamana anterioara cand marti, 19 octombrie 2021, atinsese valoarea de 4,949 lei pentru 1 euro. Curs valutar euro azi este de 4.9486 lei pentru un euro fiind in trend de crestere continua de la inceputul saptamanii.

Curs Euro pe piata internationala

Euro (EUR) are o tendinta de crestere in aceasta dimineata fata de majoritatea valutelor internationale, avand in vedere o crestere neasteptata a increderii consumatorilor din Germania. Datele au depasit prognozele pietei de -0,5, deoarece cetatenii germani au facut mai multe achizitii decat se anticipase, pe fondul cresterii preturilor.

Banca Centrala Europeana se intruneste joi iar guvernul german si-a redus previziunile de crestere pentru 2021 pentru acest an, deoarece blocajele in aprovizionarea cu semiconductori si cresterea costurilor cu energie intarzie redresarea in cea mai mare economie a Europei.

“In timp ce unii din industria de gaze cred ca cresterea preturilor este un fenomen temporar… multi altii spun ca evidentiaza o slabiciune structurala pe un continent care a devenit prea dependent de gazul importat.”

Una dintre solutiile de urgenta ale Europei, folosind aprovizionare variabila, este mai putin folositoare decat anterior, cel mai mare zacamant de gaz al blocului, Groningen, fiind inchis incet pe masura ce rezervele de gaze se epuizeaza. Autoritatile europene au decis sa inchida uzina, deoarece extractia gazelor provoca cutremure in zona inconjuratoare.

Randamentele obligatiunilor din zona euro au crescut luni, deoarece o reevaluare globala a asteptarilor privind ratele dobanzii a impins costurile imprumuturilor din blocul valutar comun inapoi la maximele recente din mai multe luni. Comentariile recente ale oficialilor Bancii Centrale Europene, inclusiv sefa BCE, Christine Lagarde, au calmat ingrijorarea pe pietele datoriilor ca banca centrala ar putea inaspri politica in curand in fata inflatiei mai mari.

Financial Times a raportat ca este de asteptat ca BCE sa discute despre cresterea achizitiilor de datorii supranationale – care ar include datoria pe care Uniunea Europeana o emite pentru a sustine fondul sau de recuperare a coronavirusului de pana la 800 de miliarde de euro.

Pentru curs valutar BNR complet, vizitati curs valutar BNR.