Curs Valutar Euro

Curs valutar euro

BNR a afișat pentru miercuri, 27 Octombrie 2021, un curs valutar euro în continua creștere față de ziua precedentă, revenind aproape la valoarea din săptămâna anterioară când marți, 19 octombrie 2021, atinsese valoarea de 4,949 lei pentru 1 euro. Curs valutar euro azi este de 4.9486 lei pentru un euro fiind în trend de creștere continuă de la începutul săptămânii.

Curs Euro pe piața internaționala

Euro (EUR) are o tendință de creștere în această dimineață față de majoritatea valutelor internaționale, având în vedere o creștere neașteptată a încrederii consumatorilor din Germania. Datele au depășit prognozele pieței de -0,5, deoarece cetățenii germani au făcut mai multe achiziții decât se anticipase, pe fondul creșterii prețurilor.

Banca Centrală Europeană se întrunește joi iar guvernul german și-a redus previziunile de creștere pentru 2021 pentru acest an, deoarece blocajele în aprovizionarea cu semiconductori și creșterea costurilor cu energie întârzie redresarea în cea mai mare economie a Europei.

„În timp ce unii din industria de gaze cred că creșterea prețurilor este un fenomen temporar… mulți alții spun că evidențiază o slăbiciune structurală pe un continent care a devenit prea dependent de gazul importat.”

Una dintre soluțiile de urgență ale Europei, folosind „aprovizionare variabilă”, este mai puțin folositoare decât anterior, cel mai mare zăcământ de gaz al blocului, Groningen, fiind închis încet pe măsură ce rezervele de gaze se epuizează. Autoritățile europene au decis să închidă uzina, deoarece extracția gazelor provoca cutremure în zona înconjurătoare.

Randamentele obligațiunilor din zona euro au crescut luni, deoarece o reevaluare globală a așteptărilor privind ratele dobânzii a împins costurile împrumuturilor din blocul valutar comun înapoi la maximele recente din mai multe luni. Comentariile recente ale oficialilor Băncii Centrale Europene, inclusiv șefa BCE, Christine Lagarde, au calmat îngrijorarea pe piețele datoriilor că banca centrală ar putea înăspri politica în curând în fața inflației mai mari.

Financial Times a raportat că este de așteptat ca BCE să discute despre creșterea achizițiilor de datorii supranaționale – care ar include datoria pe care Uniunea Europeană o emite pentru a susține fondul său de recuperare a coronavirusului de până la 800 de miliarde de euro.

Pentru curs valutar BNR complet, vizitați curs valutar BNR.