Cat costa un gram de aur, aur pret

Cat costa un gram de aur? Banca Nationala a Romaniei a afisat luni, 6 Decembrie 2021, pret gram aur de 250.8945 lei, cu 1.6766 lei mai mult pentru un gram de aur fata de vineri 3 Decembrie. Aur pret afisat de BNR pentru sfarsitul saptamanii trecute, vineri 3 Decembrie 2021 a fost de 249.2179 lei pentru 1 gram de aur.

Pretul oferit pentru un gram de aur de 24K la casele de amanet, astazi 6 Decembrie 2021, este de maxim 235.0000 lei pentru un gr aur 24K.

Cat costa un gram de aur, aur pret pe piata internationala

Dupa doua luni de crestere continua, traderii au devenit din ce in ce mai sceptici privind o noua crestere a pretului pentru aur. Pret gram aur a fost semnificativ mai scazut vineri 3 Decembrie, dupa ce pretul a scazut agresiv in urma remarcilor surprinzatoare din partea Presedintelui Rezervei Federale inainte de audierea Congresului American de saptamana trecuta.

Jerome Powell, presedintele Federal Reserve, a surprins pietele saptamana trecuta, modificandu-si tonul anterior consecvent asupra inflatiei, spunand parlamentarilor americani ca este probabil un moment bun sa renuntam la acel cuvant (tranzitoriu) si sa incercam sa explicam mai clar la ce ne referim?.

Sentimentul de stabilizare a pretului aurului pe pietele financiare internationale a ramas slab, deoarece datele mixte privind locurile de munca din SUA si temerile legate de varianta coronavirusului omicron au sustinut temerile asupra redresarii pretului. Cresterea ocuparii fortei de munca din SUA a incetinit considerabil in luna Noiembrie iar rata somajului a scazut la un minim de 4,2% in ultimele 21 de luni.

Pretul pentru aur pe piata internationala, astazi 6 Decembrie 2021 la ora 13:25 este de 57.35 USD pentru un gram de aur.

Pentru istoric pret gram aur BNR vizitati Cat costa un gram de aur, aur pret BNR.