Pret aur 24k

Pret aur 24k

La sfârșitul lunii iulie 2023, pret aur 24k pe piața din India a fost in jurul sumei de 328 lei pe gram in Mumbai, in Shanhai in jur de 289 lei pe gramul de aur de 24k iar în România, Banca Națională a României a afișat pe 27 Iulie 2023 un preț de 282.2575 lei pe 1 gram aur 24k.

Pe piețele internaționale minimul de la începutul anului 2023 până la sfârșitul lunii iulie 2023 a fost atins la începutul lunii martie, ajungând la 1811.20$ / uncie iar maximul a fost atins la începutul lunii mai când a atins 2050.30$ / uncie.

Piețele locale au înregistrat o creștere a prețurilor aurului în timpul tranzacționării, în timp ce pretul unciei a crescut și la bursa globală. Investitorii așteaptă cu nerăbdare deciziile Comitetului de politică monetară al Rezervei Federale din SUA, care vor determina viitorul ratelor dobânzilor. Se așteaptă o creștere anticipată de 25 de puncte de bază.

În timpul unei perioade de inflație destul de ridicată, așa cum este cazul în prezent în Statele Unite ale Americii și Marea Britanie, investitorii pot reveni la cumpărarea de aur ca un activ fizic real care își poate menține valoarea în timp. Perioadele de inflație ridicată corespund adesea cu creșterea ratelor dobânzilor și cu incertitudinea economică generală. Ca urmare, aurul este văzut ca un refugiu sigur și, teoretic, cererea crescută are ca rezultat și o creștere a prețului.

În timpul săptămânii, prețurile aurului au întâmpinat rezistență puternică la niveluri de aproximativ 1.985 USD pe uncie și au scăzut brusc, doar pentru a-și reveni spre sfârșitul săptămânii.

Prețul pe piața din asia a coborât maximul din cinci luni, iar yenul a prelungit o creștere bruscă pe fondul speculațiilor că Banca Japoniei va menține vineri ratele dobânzilor ultra-scăzute, dar ar putea face mici ajustări pentru a prelungi durata de viață a politicii sale de control al randamentului.

Pentru preț aur la casele de amanet accesați pret aur 24k.