Curs BNR euro - Valutare.ro

Curs BNR Euro

BNR a afișat pentru marți, 7 Septembrie 2021, un curs valutar euro în continua creștere față de ziua precedenta. Curs BNR Euro azi este de 4.9488 lei pentru un euro, atingând astfel un maxim istoric și este de așteptat ca pragul de 5 lei pentru un euro sa fie depășit anul viitor.

De ce se depreciază leul?

“Pe de o parte este inflaţia, care este mai mare decât cea din zona euro, precum şi dezechilibrele macro la nivelul României, în special cele de cont curent, situaţia politică internă deocamdată neavând influenţă asupra cursului”, a declarat Adrian Codirlaşu vicepreşedinte al Asociaţiei CFA România, pentru AGERPRES.

Euro pe piața internaționala

Inflația în zona euro a crescut la un nivel maxim de zece ani, de 3%, în timp ce șomajul a scăzut la 7,6% și întrucât producția industrială germană a crescut cu 1% în iulie. Aceasta a fost mai mare decât previziunile unei creșteri de 0,9% și prima creștere a producției din martie. Acest lucru a alimentat conversația conică înaintea reuniunii politice a Băncii Centrale Europene (BCE) din această săptămână, ducând euro la un maxim de șase săptămâni și față de lira sterline.

Rezultatele arată semne de viață în sectorul industrial german, care se luptă pe fondul întreruperii lanțului global de aprovizionare. Unii analiști speră că acest lucru ar putea indica faptul că producția germană a depășit cele mai mari provocări și că acum își va reveni încet, dar constant.

„Chiar dacă blocajele de aprovizionare cu semiconductori, care au încetinit producția, vor persista probabil o vreme, cifrele producției sugerează că industria ar fi putut depăși punctul său scăzut”, a spus ministrul economiei din Germania

Economia zonei euro continuă să-și revină, iar inflația crește pe fondul scăderii nivelurilor Covid-19 și a restricțiilor asociate, reprezentând o schimbare pozitivă a averilor pentru economia zonei euro.

Pentru curs valutar BNR complet, vizitați curs valutar BNR.