Curs BNR euro - Valutare.ro

Curs BNR Euro

BNR a afisat pentru marti, 7 Septembrie 2021, un curs valutar euro in continua crestere fata de ziua precedenta. Curs BNR Euro azi este de 4.9488 lei pentru un euro, atingand astfel un maxim istoric si este de asteptat ca pragul de 5 lei pentru un euro sa fie depasit anul viitor.

De ce se depreciaza leul?

“Pe de o parte este inflatia, care este mai mare decat cea din zona euro, precum si dezechilibrele macro la nivelul Romaniei, in special cele de cont curent, situatia politica interna deocamdata neavand influenta asupra cursului?, a declarat Adrian Codirlasu vicepresedinte al Asociatiei CFA Romania, pentru AGERPRES.

Euro pe piata internationala

Inflatia in zona euro a crescut la un nivel maxim de zece ani, de 3%, in timp ce somajul a scazut la 7,6% si intrucat productia industriala germana a crescut cu 1% in iulie. Aceasta a fost mai mare decat previziunile unei cresteri de 0,9% si prima crestere a productiei din martie. Acest lucru a alimentat conversatia conica inaintea reuniunii politice a Bancii Centrale Europene (BCE) din aceasta saptamana, ducand euro la un maxim de sase saptamani si fata de lira sterline.

Rezultatele arata semne de viata in sectorul industrial german, care se lupta pe fondul intreruperii lantului global de aprovizionare. Unii analisti spera ca acest lucru ar putea indica faptul ca productia germana a depasit cele mai mari provocari si ca acum isi va reveni incet, dar constant.

“Chiar daca blocajele de aprovizionare cu semiconductori, care au incetinit productia, vor persista probabil o vreme, cifrele productiei sugereaza ca industria ar fi putut depasi punctul sau scazut”, a spus ministrul economiei din Germania

Economia zonei euro continua sa-si revina, iar inflatia creste pe fondul scaderii nivelurilor Covid-19 si a restrictiilor asociate, reprezentand o schimbare pozitiva a averilor pentru economia zonei euro.

Pentru curs valutar BNR complet, vizitati curs valutar BNR.