Pret aur 24k

Banca Nationala a Romaniei a afisat joi, 12 August 2021, pret gram aur cu 2.1527 lei mai mult pentru un gram de aur fata de ziua anterioara. Pret aur afisat de BNR pentru miercuri, 11 August 2021 a fost de 233.9343 lei pentru 1 gram de aur. Daca va intrebati cat costa gramul de aur astazi, 12 August 2021, la cursul afisat de BNR, este simplu: 236.087 lei pentru 1 gram de au.

Pret aur, Pret gram aur pe piata internationala

Indicele mai scazut al preturilor de consum din SUA (IPC) retraieste o oarecare presiune asupra preturilor aurului pe fondul ingrijorarii ca Fed nu va semnaliza imediat o reducere a programului sau de cumparare de obligatiuni. Revenirea la randamentele Trezoreriei SUA a avut, de asemenea, o pondere asupra preturilor aurului, deoarece reduce atractia activului care nu cedeaza. O vanzare de actiuni a ajutat preturile sa creasca peste nivelul de 1.750 USD.

Scaderea accentuata a randamentelor obligatiunilor Trezoreriei SUA si slabiciunea reinnoita a USD in urma raportului inflatiei IPC din iulie din SUA au ajutat XAU / USD sa castige miercuri.

Intrucat India este cel mai mare importator de aur, deprecierea INR fata de dolarul american a determinat cresterea preturilor aurului in India. Mai mult, decizia Bancii de rezerva a Indiei de a permite moratoriului de rambursare a imprumuturilor de catre imprumutati si pachetul de stimulare economica de catre Guvernul Indiei au infuzat lichiditati in economie. Cu toate acestea, aceasta infuzie de lichiditate in sistemul economic are ca rezultat investitorii cu mai multi bani de investit, insa, din moment ce pietele bursiere sunt volatile si ratele dobanzilor scad, oamenii tind sa investeasca in aur, crescand astfel cererea de aur si cresterea pretului pentru aur.

In China, pretul de referinta pentru aurul de 99,95% puritate sau mai mare a fost de 367,01 yuani (aproximativ 57 de dolari SUA) pe gram, in crestere cu 4,62 yuani fata de ziua de tranzactionare anterioara, iar cel pentru aurul de 99,99% pur sau mai mare a crescut cu 4,43 yuani la 366,8 yuani pe gram.

Pentru istoric pret gram aur BNR vizitati Istoric Pret aur, Pret gram aur BNR.