Pret aur, Pret gram aur BNR, cat costa gramul de aur - Valutare.ro

Banca Naționala a României a afișat joi, 12 August 2021, pret gram aur cu 2.1527 lei mai mult pentru un gram de aur față de ziua anterioară. Pret aur afișat de BNR pentru miercuri, 11 August 2021 a fost de 233.9343 lei pentru 1 gram de aur. Dacă vă întrebați cât costă gramul de aur astăzi, 12 August 2021, la cursul afișat de BNR, este simplu: 236.087 lei pentru 1 gram de au.

Pret aur, Pret gram aur pe piața internațională

Indicele mai scăzut al prețurilor de consum din SUA (IPC) retrăiește o oarecare presiune asupra prețurilor aurului pe fondul îngrijorării că Fed nu va semnaliza imediat o reducere a programului său de cumpărare de obligațiuni. Revenirea la randamentele Trezoreriei SUA a avut, de asemenea, o pondere asupra prețurilor aurului, deoarece reduce atracția activului care nu cedează. O vânzare de acțiuni a ajutat prețurile să crească peste nivelul de 1.750 USD.

Scăderea accentuată a randamentelor obligațiunilor Trezoreriei SUA și slăbiciunea reînnoită a USD în urma raportului inflației IPC din iulie din SUA au ajutat XAU / USD să câștige miercuri.

Întrucât India este cel mai mare importator de aur, deprecierea INR față de dolarul american a determinat creșterea prețurilor aurului în India. Mai mult, decizia Bancii de rezervă a Indiei de a permite moratoriului de rambursare a împrumuturilor de către împrumutați și pachetul de stimulare economică de către Guvernul Indiei au infuzat lichidități în economie. Cu toate acestea, această infuzie de lichiditate în sistemul economic are ca rezultat investitorii cu mai mulți bani de investit, însă, din moment ce piețele bursiere sunt volatile și ratele dobânzilor scad, oamenii tind să investească în aur, crescând astfel cererea de aur și creșterea prețului pentru aur.

În China, prețul de referință pentru aurul de 99,95% puritate sau mai mare a fost de 367,01 yuani (aproximativ 57 de dolari SUA) pe gram, în creștere cu 4,62 yuani față de ziua de tranzacționare anterioară, iar cel pentru aurul de 99,99% pur sau mai mare a crescut cu 4,43 yuani la 366,8 yuani pe gram.

Pentru istoric pret gram aur BNR vizitați Istoric Pret aur, Pret gram aur BNR.