Curs dolar afișat pentru începutul săptămânii de către Banca Naționala a României, astăzi 16 August 2021, a văzut o foarte mică creștere în comparație cu vineri, 13 August 2021 cand curs valutar dolar BNR a fost de 4.9118 lei pentru un dolar american, cu 0.0002 lei mai mic față de cursul monedei americane afișate astazi la valoarea de 4.912 lei pentru un dolar.

Curs dolar, curs valutar dolar BNR - Valutare.ro

Curs dolar internațional

Pe piața internațională, dolarul a urcat luni față de cele mai importante monede, ajungând la un maxim de patru luni față de euro, în timp ce traderii se poziționasera pentru o reducere anterioară a stimulului Rezervei Federale.

Dolarul s-a consolidat până la 1,1742 dolari pentru 1 euro, extinzând o creștere de 0,6% față de vineri, când un raport puternic al locurilor de muncă din SUA a stârnit pariuri că o reducere a achizițiilor de active ar putea începe în acest an și ar putea urma rate mai mari ale dobânzii încă din 2022.

Fed a făcut din redresarea pieței forței de muncă o condiție a unei politici monetare mai stricte, iar majoritatea oficialilor susțin opinia că o creștere a inflației se va dovedi tranzitorie, deși există dezbateri cu privire la cât de prelungită ar putea fi aceasta.

Raportul de salarizare, pentru lucrătorii care nu lucrează în ferme, de vineri, a arătat că locurile de muncă au crescut cu 943.000 în iulie, comparativ cu prognoza de 870.000 de economiști într-un sondaj Reuters. Numerele pentru mai și iunie au fost, de asemenea, revizuite.

Departamentul Muncii a declarat că IPC a crescut cu 0,5% de la o lună la alta, echivalând cu o prognoză de consens. Prețurile mașinilor și camioanelor de ocazie, care au crescut rapid între aprilie și iunie, pe măsură ce americanii priveau spre vacanță, au câștigat doar 0,2% în iulie, după o urcare de peste 10% în luna precedentă.

Mii de civili disperați să fugă din Afganistan au strâns luni aeroportul din Kabul, după ce talibanii au pus mâna pe capitală în weekend, determinând Statele Unite să suspende evacuările, deoarece acestea au fost criticate din ce în ce mai mult pe teritoriul său. În general, valutele au întâlnit gamele largi de tranzacționare, deoarece investitorii erau precauți să ia pariuri mari la începutul unei săptămâni aglomerate pentru băncile centrale.

Pentru istoric curs Curs dolar BNR vizitați istoric curs dolar BNR.