Curs Valutar Dolar, Curs BNR

Curs dolar afisat pentru inceputul saptamanii de catre Banca Nationala a Romaniei, astazi 16 August 2021, a vazut o foarte mica crestere in comparatie cu vineri, 13 August 2021 cand curs valutar dolar BNR a fost de 4.9118 lei pentru un dolar american, cu 0.0002 lei mai mic fata de cursul monedei americane afisate astazi la valoarea de 4.912 lei pentru un dolar.

Curs dolar international

Pe piata internationala, dolarul a urcat luni fata de cele mai importante monede, ajungand la un maxim de patru luni fata de euro, in timp ce traderii se pozitionasera pentru o reducere anterioara a stimulului Rezervei Federale.

Dolarul s-a consolidat pana la 1,1742 dolari pentru 1 euro, extinzand o crestere de 0,6% fata de vineri, cand un raport puternic al locurilor de munca din SUA a starnit pariuri ca o reducere a achizitiilor de active ar putea incepe in acest an si ar putea urma rate mai mari ale dobanzii inca din 2022.

Fed a facut din redresarea pietei fortei de munca o conditie a unei politici monetare mai stricte, iar majoritatea oficialilor sustin opinia ca o crestere a inflatiei se va dovedi tranzitorie, desi exista dezbateri cu privire la cat de prelungita ar putea fi aceasta.

Raportul de salarizare, pentru lucratorii care nu lucreaza in ferme, de vineri, a aratat ca locurile de munca au crescut cu 943.000 in iulie, comparativ cu prognoza de 870.000 de economisti intr-un sondaj Reuters. Numerele pentru mai si iunie au fost, de asemenea, revizuite.

Departamentul Muncii a declarat ca IPC a crescut cu 0,5% de la o luna la alta, echivaland cu o prognoza de consens. Preturile masinilor si camioanelor de ocazie, care au crescut rapid intre aprilie si iunie, pe masura ce americanii priveau spre vacanta, au castigat doar 0,2% in iulie, dupa o urcare de peste 10% in luna precedenta.

Mii de civili disperati sa fuga din Afganistan au strans luni aeroportul din Kabul, dupa ce talibanii au pus mana pe capitala in weekend, determinand Statele Unite sa suspende evacuarile, deoarece acestea au fost criticate din ce in ce mai mult pe teritoriul sau. In general, valutele au intalnit gamele largi de tranzactionare, deoarece investitorii erau precauti sa ia pariuri mari la inceputul unei saptamani aglomerate pentru bancile centrale.

Pentru istoric curs Curs dolar BNR vizitati istoric curs dolar BNR.