Curs valutar lira sterlina BNR, curs valutar lire - Valutare.ro

Banca Nationala a Romaniei a publicat un noul curs valutar pentru lira sterlina azi, 02 iulie 2021. Primul curs valutar lire al BNR pe luna August a inregistrat o scadere fata de saptamana trecuta si cu 0.02 lei mai putin fata de vineri, 30 iulie 2021. Cotatia valutara BNR pentru astazi al GBP este de 5.7547 lei pentru 1 lira sterlina.

Un pronostic economic curajos a fost facut de EY Item Club, care a declarat ca economia Marii Britanii creste in cel mai rapid ritm din ultimii 80 de ani, prezicand ca va reveni la dimensiunea pre-pandemica pana la sfarsitul acestui an.

Rapoartele conform carora Marea Britanie a respins propunerile UE menite sa rezolve disputa privind protocolul din Irlanda de Nord au inpactat cursul initial de marti. Cu toate acestea, UE a decis sa intrerupa procedurile legale impotriva Regatului Unit, atenuand temerile Brexit-ului in randul investitorilor GBP.

Aceasta stire, alaturi de date puternice privind vanzarile cu amanuntul din Marea Britanie si a saptea zi succesiva a cazurilor Covid in scadere, au facut ca Lira Sterlina sa creasca marti dupa-amiaza.

Marele eveniment al saptamanii trecute este decizia Bancii Angliei (BoE) privind rata dobanzii. Deai se asteapta ca banca centrala sa mentina ratele neschimbate la un nivel record de 0,1%, cresterile recente ale inflatiei si comentariile unor factori de decizie politici din BoE afecteaza investitori GBP care spera sa fie clarificate cand banca ar putea incepe sa reduca stimulentul financiar.

Joi, 29 Iulie 2021, Lira Sterlina a atins un nou prag de 5,7815 lei pentru 1 GBP, iar vineri, 30 Iulie 2021, a scazut putin, Lira Sterlina ajungand la 5,7754 lei pentru 1 Lira, deoarece cazurile Covid au inceput sa creasca din nou. Lipsa datelor a lasat, de asemenea, Lira fara directie si deschisa pierderilor.

In ciuda acestui fapt, GBP a ramas nu departe de maximele saptamanii trecute, cu optimismul continuu al investitorilor in GBP care pare sa limiteze pierderile. Mai multe detalii despre aceasta stire.

Pentru curs valutar complet BNR, vizitati curs valutar BNR.