Curs valutar lira sterlina BNR, curs valutar lire - Valutare.ro

Banca Națională a României a publicat un noul curs valutar pentru lira sterlina azi, 02 iulie 2021. Primul curs valutar lire al BNR pe luna August a înregistrat o scadere față de săptămâna trecută și cu 0.02 lei mai puțin față de vineri, 30 iulie 2021. Cotația valutară BNR pentru astăzi al GBP este de 5.7547 lei pentru 1 liră sterlină.

Un pronostic economic curajos a fost facut de EY Item Club, care a declarat că economia Marii Britanii crește în cel mai rapid ritm din ultimii 80 de ani, prezicând că va reveni la dimensiunea pre-pandemică până la sfârșitul acestui an.

Rapoartele conform cărora Marea Britanie a respins propunerile UE menite să rezolve disputa privind protocolul din Irlanda de Nord au inpactat cursul inițial de marți. Cu toate acestea, UE a decis să întrerupă procedurile legale împotriva Regatului Unit, atenuând temerile Brexit-ului în rândul investitorilor GBP.

Această știre, alături de date puternice privind vânzările cu amănuntul din Marea Britanie și a șaptea zi succesivă a cazurilor Covid în scădere, au făcut ca Lira Sterlină să crească marți după-amiază.

Marele eveniment al săptămânii trecute este decizia Bancii Angliei (BoE) privind rata dobânzii. Deși se așteaptă ca banca centrală să mențină ratele neschimbate la un nivel record de 0,1%, creșterile recente ale inflației și comentariile unor factori de decizie politici din BoE afectează investitori GBP care speră să fie clarificate când banca ar putea începe să reducă stimulentul financiar.

Joi, 29 Iulie 2021, Lira Sterlina a atins un nou prag de 5,7815 lei pentru 1 GBP, iar vineri, 30 Iulie 2021, a scazut puțin, Lira Sterlina ajungând la 5,7754 lei pentru 1 Lira, deoarece cazurile Covid au început să crească din nou. Lipsa datelor a lăsat, de asemenea, Lira fără direcție și deschisă pierderilor.

În ciuda acestui fapt, GBP a rămas nu departe de maximele săptămânii trecute, cu optimismul continuu al investitorilor în GBP care pare să limiteze pierderile. Mai multe detalii despre această știre.

Pentru curs valutar complet BNR, vizitați curs valutar BNR.