Curs Franc Elvetian BNR, Curs Valutar CHF - Valutare.ro

Euro a atins anul acesta la cel mai scazut nivel fata de francul elvetian iar BNR a afisat cea mai mare valoare a leului pentru curs Franc Elvetian pe acest an. Curs Valutar CHF al BNR pentru 2021 pana in luna August, a avut cel mai mic nivel atins in acest an pe data 4.03.2021, la 4.388 lei pentru 1 franc elvetian.

De la minimul sau la inceputul lunii martie, francul elvetian a castigat peste trei la suta fata de euro. Dealerii indica aceasta crestere din cauza raspandirii globala a variantei Delta a virusului Corona, care ar putea incetini redresarea economica. In plus, datele economice recente din SUA si China au indicat ca redresarea economica ar fi putut atinge punctul culminant. Prin urmare, francul, considerat sigur, este din ce in ce mai cautat.

Banca Nationala Elvetiana (BNS) nu a dat niciun semnal de interventie pe piata valutara. Francul este, de asemenea, atractiv, deoarece rata inflatiei in Elvetia este semnificativ mai mica decat in zona euro. Potrivit analistilor Commerzbank, presiunea ascendenta asupra francului elvetian este probabil ss continue. La urma urmei, nu se asteapta ca Banca Centrala Europeana (BCE) sa ia masuri de politica monetara care sa justifice aprecierea euro. Numai cand riscurile legate de pandemie s-au diminuat, va fi necesar ca francul sa devina un refugiu sigur.

Pietele financiare in plina expansiune din prima jumatate a anului 2021 au dat, de asemenea, un impuls industriei fondurilor. La sfarsitul lunii iunie 2021, un total de 1.470 miliarde CHF a fost investit in fonduri de investitii, conform celor mai recente statistici de la Morningstar si Swiss Fund Data. Aceasta corespunde unei cresteri de 10% de la inceputul anului. Mai multe detalii

Pentru curs valutar complet al BNR vizitati curs valutar BNR. Pentru istoricul de curs Franc Elvetian la BNR vizitati Istoric curs valutar Franc Elvetian, curs CHF BNR.