Curs Valutar Dolar, Curs BNR

Curs Valutar Dolar, Curs BNR, 29 Septembrie 2021

Banca Nationala a Romaniei a publicat miercuri, 29 Septembrie 2021, cea mai mare valoare pentru curs valutar dolar din acest an, un nou record pentru deprecierea leului in fata dolarului american. Noul curs BNR pentru dolar a fost afisat la valoarea de 4.2432 lei pentru un dolar american.

Dolarul SUA a crescut deoarece piata internationala sustine moneda pentru un refugiu sigur, pe fondul temerilor unei crize energetice globale si a tensiunilor economice din SUA. Pana in prezent, Europa a fost cel mai puternic afectata de cresterea preturilor la energie. Cu toate acestea, cu depozitele de gaze din Asia si America de Nord, de asemenea, nejustificat de mici (asa cum sunt si in Europa), in aceasta iarna s-ar putea ca cererea mondiala sa mareasca preturile si mai mult.

China, a doua cea mai mare economie din lume, se confrunta, de asemenea, cu lipsuri de energie. Lipsa carbunelui si normele mai stricte privind emisiile provoaca intreruperi ale curentului electric, in timp ce unele fabrici trebuie sa intrerupa productia pentru a evita depasirea limitelor de energie. Potentialele perturbari pe care acestea le-ar putea avea asupra productiei se pot adauga la problemele care afecteaza deja lanturile internationale de aprovizionare, incetinind astfel redresarea economica globala.

Intre timp, BCE a facut o miscare nepotrivita. in loc sa se reduca, BCE a decis sa incetineasca ritmul programului sau de cumparare de obligatiuni, dar sa mentina aceeasi suma totala. In ultimele zile, presedintele BCE, Christine Lagarde, si-a reiterat convingerea ca ratele ridicate ale dobanzii se datoreaza efectelor temporare, iar analistii asteapta o crestere a ratei BCE in 2024.

In plus, preocuparile economice influenteaza si sentimentul de risc. Republicanii din Senatul SUA au blocat recent incercarile de a ridica limita de imprumut, in ciuda avertismentelor ca Trezoreria SUA ar putea ramane uscata pana la 18 octombrie. Mai multe detalii pe Euro Exchange Rate News

Pentru a vedea istoricul BNR pentru curs valutar dolar, vizitati Istoric curs valutar Dolar BNR.