Curs Valutar Dolar, Curs BNR

Curs Valutar Dolar, Curs BNR, 29 Septembrie 2021

Banca Națională a României a publicat miercuri, 29 Septembrie 2021, cea mai mare valoare pentru curs valutar dolar din acest an, un nou record pentru deprecierea leului în fața dolarului american. Noul curs BNR pentru dolar a fost afisat la valoarea de 4.2432 lei pentru un dolar american.

Dolarul SUA a crescut deoarece piață internaționalî susține moneda pentru un refugiu sigur, pe fondul temerilor unei crize energetice globale și a tensiunilor economice din SUA. Până în prezent, Europa a fost cel mai puternic afectată de creșterea prețurilor la energie. Cu toate acestea, cu depozitele de gaze din Asia și America de Nord, de asemenea, nejustificat de mici (așa cum sunt și în Europa), în această iarnă s-ar putea ca cererea mondială să mărească prețurile și mai mult.

China, a doua cea mai mare economie din lume, se confruntă, de asemenea, cu lipsuri de energie. Lipsa cărbunelui și normele mai stricte privind emisiile provoacă întreruperi ale curentului electric, în timp ce unele fabrici trebuie să întrerupă producția pentru a evita depășirea limitelor de energie. Potențialele perturbări pe care acestea le-ar putea avea asupra producției se pot adăuga la problemele care afectează deja lanțurile internaționale de aprovizionare, încetinind astfel redresarea economică globală.

Între timp, BCE a facut o mișcare nepotrivită. În loc să se reducă, BCE a decis să încetinească ritmul programului său de cumpărare de obligațiuni, dar să mențină aceeași sumă totală. În ultimele zile, președintele BCE, Christine Lagarde, și-a reiterat convingerea că ratele ridicate ale dobânzii se datorează efectelor temporare, iar analiștii așteaptă o creștere a ratei BCE în 2024.

În plus, preocupările economice influențează și sentimentul de risc. Republicanii din Senatul SUA au blocat recent încercările de a ridica limita de împrumut, în ciuda avertismentelor că Trezoreria SUA ar putea rămâne uscată până la 18 octombrie. Mai multe detalii pe Euro Exchange Rate News

Pentru a vedea istoricul BNR pentru curs valutar dolar, vizitați Istoric curs valutar Dolar BNR.