Curs BNR Euro, Curs BNR Leva, curs BGN BNR - Valutare.ro

In dimineata zilei de marti, 27 iulie 2021, Curs valutar BNR pentru Euro a inregistrat iar o scadere pe piata europeana. Raspunzand unei vanzari de pe pietele bursiere, EURO a continuat scaderea si aceasta saptamana, moneda euro inregistrand o scadere timp de o saptamana pentru curs BNR.

Curs EUR, curs euro

Curs valutar BNR, transmis azi, marti, 27 iulie 2021, de catre Banca Nationala a Romaniei, a avut o scadere fata de ziua precedenta care a inregistrat in acest caz 0.0014 lei pentru 1 euro si 0.0059 lei scadere fata de martea precedenta. Aceasta scadere este normala in contextul in care euro a avut parte de o saptamana constanta de scaderi si in sedintele anterioare ale BNR. Curs Euro BNR afisat astazi este de 4.9194.

Curs valutar BGN, curs leva bulgareasca

Cursul pentru Leva Bulgareasca, curs BGN, a avut si el o scadere fata de luni, cursul stabilit de catre BNR fiind de 2,5152 lei pentru o leva bulgareasca. tinand cont ca leva este strans legata de Euro in tara vecina, este normal ca scaderile monedei euro sa se reflecte direct si in cursul levei bulgaresti.

Din 2024, Bulgaria va trece la moneda euro iar timp de o luna de la adoptarea euro, euro si leva vor circula pe piata in acelasi timp, leva bulgareasca urmand a fi retrasa treptat din circulatie. Aceasta stire a aparut pe site-ul oficial al Bancii Nationale a Bulgariei in urmatorul acest articol.

Aderarea la moneda euro urmand sa inceapa la 1 ianuarie 2024, cel mai probabil, leva si euro vor circula concomitent timp de o luna, leva urmand sa fie retrasa din circulatie la inceputul lunii februarie 2024.

Pentru curs BNR complet, curs valutar EURO si curs valutar Leva Bulgareasca plus toate valutele oferite de Banca Nationala a Romaniei, puteti vizita curs valutar BNR.