In dimineața zilei de marți, 27 iulie 2021, Curs valutar BNR pentru Euro a înregistrat iar o scădere pe piața europeană. Răspunzând unei vânzări de pe piețele bursiere, EURO a continuat scăderea și această săptămână, moneda euro inregistrând o scădere timp de o săptămână pentru curs BNR.

Curs BNR Euro, Curs BNR Leva, curs BGN BNR - Valutare.ro

Curs EUR, curs euro

Curs valutar BNR, transmis azi, marți, 27 iulie 2021, de către Banca Națională a României, a avut o scădere față de ziua precedentă care a înregistrat în acest caz 0.0014 lei pentru 1 euro și 0.0059 lei scadere față de marțea precedentă. Aceasta scadere este normală în contextul în care euro a avut parte de o saptămână constantă de scăderi și în ședințele anterioare ale BNR. Curs Euro BNR afișat astăzi este de 4.9194.

Curs valutar BGN, curs leva bulgărească

Cursul pentru Leva Bulgăreasca, curs BGN, a avut și el o scădere fața de luni, cursul stabilit de catre BNR fiind de 2,5152 lei pentru o leva bulgărească. Ținănd cont că leva este strâns legată de Euro în țara vecină, este normal ca scăderile monedei euro să se reflecte direct și în cursul levei bulgărești.

Din 2024, Bulgaria va trece la moneda euro iar timp de o lună de la adoptarea euro, euro si leva vor circula pe piață în același timp, leva bulgărească urmând a fi retrasă treptat din circulație. Aceasta știre a apărut pe site-ul oficial al Băncii Naționale a Bulgariei în următorul acest articol.

Aderarea la moneda euro urmând să înceapă la 1 ianuarie 2024, cel mai probabil, leva şi euro vor circula concomitent timp de o lună, leva urmând să fie retrasă din circulatie la începutul lunii februarie 2024.

Pentru curs BNR complet, curs valutar EURO si curs valutar Leva Bulgărească plus toate valutele oferite de Banca Naționala a României, puteți vizita curs valutar BNR.