Curs BNR Euro - Valutare.ro

In dimineata zilei de luni, 26 iulie 2021, s-a vazut la Euro o miscare imediata in zorii sesiunii europene. Raspunzand unei vanzari de pe pietele bursiere, EURO a scazut brusc fata de cursul saptamanii precendente care a fost pe un trend descendent 5 zile la rand la curs BNR.

Traderii bancari nu sunt optimisti cu privire la recuperarea monedei euro, cu toate acestea, deoarece Italia a luat-o pe urmele Frantei in a solicita pasapoarte de vaccin pentru anumite activitati deoarece infectiile sunt in crestere pe tot continentul.

Acest lucru se intampla cu investitorii, comerciansii, economittii si publicul care se confrunta cu o asteptare de cateva saptamani pentru a intelege pe deplin implicatiile ultimului val de infectii cu coronavirus si a spitalizarilor aferente din Uniunea Europeana.

Curs BNR Euro

Cursul Euro pentru 26 iulie 2021, afisat de BNR, este de 4.9208 lei pentru 1 Euro, in scadere cu 0.022% fata de cursul Euro afisat vineri, 23 Iulie 2021.

Curs Dolar

Cursul USD BNR pentru inceputul de saptamana, 26 iulie 2021, este de 4.1716 lei pentru 1 dolar american dupa ce saptamana trecuta atinsese un maxim de 4.1843 pe 21 iulie 2021.

Curs Lira Sterlina

Cursul valutar BNR pentru Lira Sterlina, luni, 26 iulie 2021, este in crestere, ajungand la 5.7543 lei pentru 1 GBP, in contextul in care saptamana trecuta atinsese un minim de 5,7006 pe 20 iulie 2021 din cauza infectiilor. “Ne astepttm ca PIB-ul zonei euro sa creasca cu 1,7% trimestrial in T2, dupa ce a contractat 0,3% in T1. PMI-urile de productie si servicii raman ambele ridicate, in timp ce lansarile de date dificile indica o recuperare mixta – vanzarile cu amanuntul din zona euro s-au recuperat pana la niveluri pre-pandemice, dar productia industriala ramane redusa din cauza intreruperilor prelungite ale lantului de aprovizionare”, spune Christopher Graham, un Economist european la Standard Chartered.

Pentru curs BNR complet cu toate valutele oferite de Banca Nationala a Romaniei, puteti vizita curs valutar BNR.