Categories
Curs BNR

Curs lire in lei, curs lira in lei BNR, azi 10 August 2021

Curs lire in lei, curs lira in lei BNR - Valutare.ro

Lira sterlină (GBP) s-a consolidat față de euro în dimineață această, în ciuda lipsei de date economice din Marea Britanie. Banca Naționala a României a afișat cel mai mare curs din anul acesta pentru Curs lire in lei, azi 10 August 2021, cu îngrijorările legate de un al patrulea val Covid în toamnă, de noi variante de coronavirus și de încetinirea creșterii chineze, care afectează moralul afacerilor. Curs lira in lei BNR pentru astazi este de 5.8096 lei pentru o lira sterlina.

Cursul de schimb al lirei sterline față de euro se consolidează astăzi, după ce sentimentul economic atât în Germania, cât și în zona euro a scăzut la cel mai rău nivel din noiembrie 2020. Lira sterlină (GBP) își menține trendul și astăzi, susținută de optimismul Covid din Marea Britanie și de tonul BoE după decizia politică de săptămâna trecută.

Perspectiva înăspririi politicii monetare a BoE în viitorul apropiat a stimulat Lira Sterlină săptămâna trecută, după ce banca centrală a declarat că ar putea fi necesară o acțiune “modestă” dacă presiunile inflaționiste continuă să crească. Vântul din spate continuă să propulseze lira sterlină astăzi, cursul GBP/EUR depășind acum maximul de 17 luni de ieri.

Așteptările au scăzut pentru a treia oară la rând. Acest lucru indică creșterea riscurilor pentru economia germană, cum ar fi de la un posibil al patrulea val covid-19 care începe în toamnă sau o încetinire a creșterii în China.

Lira a găsit, de asemenea, sprijinul măsurilor de lockdown din Scoția, care au intrat în vigoare ieri, deși, spre deosebire de Marea Britanie, Scoția a ales să continue să pună în aplicare utilizarea măștilor faciale. Această perspectivă optimistă continuă să înveselească investitorii GBP, în ciuda lipsei de date din Marea Britanie astăzi.

Analiștii de schimb valutar de la Goldman Sachs declară că își actualizează previziunile pentru lira sterlină în urma actualizării politicii din august de la Banca Angliei, deși vor păstra o atitudine prudentă față de moneda britanică, ceea ce înseamnă că previziunile lor de sfârșit de an sunt încă mai mici decât cele actuale niveluri. Mai multe detalii

Pentru curs valutar complet al BNR vizitați curs valutar BNR. Pentru istoric curs lire in lei, curs lira in lei BNR vizitați Istoric curs valutar lire in lei, curs lira in lei BNR.