Curs lire in lei, curs lira in lei BNR - Valutare.ro

Lira sterlina (GBP) s-a consolidat fata de euro in dimineata aceasta, in ciuda lipsei de date economice din Marea Britanie. Banca Nationala a Romaniei a afisat cel mai mare curs din anul acesta pentru Curs lire in lei, azi 10 August 2021, cu ingrijorarile legate de un al patrulea val Covid in toamna, de noi variante de coronavirus si de incetinirea cresterii chineze, care afecteaza moralul afacerilor. Curs lira in lei BNR pentru astazi este de 5.8096 lei pentru o lira sterlina.

Cursul de schimb al lirei sterline fata de euro se consolideaza astazi, dupa ce sentimentul economic atat in Germania, cat si in zona euro a scazut la cel mai rau nivel din noiembrie 2020. Lira sterlina (GBP) isi mentine trendul si astazi, sustinuta de optimismul Covid din Marea Britanie si de tonul BoE dupa decizia politica de saptamana trecuta.

Perspectiva inaspririi politicii monetare a BoE in viitorul apropiat a stimulat Lira Sterlina saptamana trecuta, dupa ce banca centrala a declarat ca ar putea fi necesara o actiune “modesta” daca presiunile inflationiste continua sa creasca. Vantul din spate continua sa propulseze lira sterlina astazi, cursul GBP/EUR depasind acum maximul de 17 luni de ieri.

Asteptarile au scazut pentru a treia oara la rand. Acest lucru indica cresterea riscurilor pentru economia germana, cum ar fi de la un posibil al patrulea val covid-19 care incepe in toamna sau o incetinire a cresterii in China.

Lira a gasit, de asemenea, sprijinul masurilor de lockdown din Scotia, care au intrat in vigoare ieri, desi, spre deosebire de Marea Britanie, Scotia a ales sa continue sa puna in aplicare utilizarea mastilor faciale. Aceasta perspectiva optimista continua sa inveseleasca investitorii GBP, in ciuda lipsei de date din Marea Britanie astazi.

Analistii de schimb valutar de la Goldman Sachs declara ca isi actualizeaza previziunile pentru lira sterlina in urma actualizarii politicii din august de la Banca Angliei, desi vor pastra o atitudine prudenta fata de moneda britanica, ceea ce inseamna ca previziunile lor de sfarsit de an sunt inca mai mici decat cele actuale niveluri. Mai multe detalii

Pentru curs valutar complet al BNR vizitati curs valutar BNR. Pentru istoric curs lire in lei, curs lira in lei BNR vizitati Istoric curs valutar lire in lei, curs lira in lei BNR.