Curs Dolar in LEI, curs valutar dolar BNR - Valutare.ro

Curs Dolar in LEI, curs valutar dolar BNR

Banca Naționala a României a continuat să afișeze creșterea curs dolar in LEI începută săptămâna trecuta. Curs valutar dolar la BNR pare să vrea să recupereze valorile din luna martie cand BNR a afișat maximul lunii martie la 4.1969 lei pentru 1 dolar la data de 31 martie 2021.

Dolarul american a început săptămâna într-o poziție favorabilă, deoarece salariile non-agricole din SUA și cifrele șomajului au depășit așteptările și încă nu a renunțat la câștigurile sale ulterioare. Investitorii tranzacționează optimist în speranța că datele pozitive din SUA pot inspira reducerea iminentă a activelor. Cifrele de vineri au dezvăluit că economia SUA a adăugat 943.000 de locuri de muncă în iulie, o creștere față de 938.000 revizuite ascendent în iunie și a depășit previziunile.

Astăzi, SUA au raportat că așteptările inflației consumatorilor au rămas neschimbate la 4,8% în iulie, în timp ce analiștii se așteptau să scadă la 4,7%. Raportul a oferit un anumit sprijin dolarului SUA, dar impactul său nu a fost semnificativ, deoarece așteptările inflației consumatorilor au rămas aproape de prognozele analistului și nu au depășit nivelul de 5%.

Doi oficiali ai Rezervei Federale au declarat că economia SUA crește rapid și, deși piața muncii are încă loc de îmbunătățire, inflația se află deja la un nivel care ar putea satisface un pic al unui test cheie pentru începutul majorărilor ratei dobânzii. Cu toate acestea, este demn de remarcat faptul că inflația SUA a depășit în mod constant așteptările din acest an, iar cifrele IPC din iulie ar putea continua cu ușurință această tendință.

În cazul în care inflația va continua să depășească așteptările, probabil că vom observa o creștere bruscă a cursului de schimb al dolarului miercuri, deoarece acest lucru va exercita și mai multă presiune asupra Fedului pentru a începe să-și înăsprească politica monetară. Mai multe detalii

Pentru curs BNR complet, curs valutar dolar și alte cursuri valutare afișate de către Banca Naționala a României, puteți vizita curs valutar BNR.