Curs Dolar in LEI, curs valutar dolar BNR - Valutare.ro

Curs Dolar in LEI, curs valutar dolar BNR

Banca Nationala a Romaniei a continuat sa afiseze cresterea curs dolar in LEI inceputa saptamana trecuta. Curs valutar dolar la BNR pare sa vrea sa recupereze valorile din luna martie cand BNR a afisat maximul lunii martie la 4.1969 lei pentru 1 dolar la data de 31 martie 2021.

Dolarul american a inceput saptamana intr-o pozitie favorabila, deoarece salariile non-agricole din SUA si cifrele somajului au depasit asteptarile si inca nu a renuntat la castigurile sale ulterioare. Investitorii tranzactioneaza optimist in speranta ca datele pozitive din SUA pot inspira reducerea iminenta a activelor. Cifrele de vineri au dezvaluit ca economia SUA a adaugat 943.000 de locuri de munca in iulie, o crestere fata de 938.000 revizuite ascendent in iunie si a depasit previziunile.

Astazi, SUA au raportat ca asteptarile inflatiei consumatorilor au ramas neschimbate la 4,8% in iulie, in timp ce analistii se asteptau sa scada la 4,7%. Raportul a oferit un anumit sprijin dolarului SUA, dar impactul sau nu a fost semnificativ, deoarece asteptarile inflatiei consumatorilor au ramas aproape de prognozele analistului si nu au depasit nivelul de 5%.

Doi oficiali ai Rezervei Federale au declarat ca economia SUA creste rapid si, desi piata muncii are inca loc de imbunatatire, inflatia se afla deja la un nivel care ar putea satisface un pic al unui test cheie pentru inceputul majorarilor ratei dobanzii. Cu toate acestea, este demn de remarcat faptul ca inflatia SUA a depasit in mod constant asteptarile din acest an, iar cifrele IPC din iulie ar putea continua cu usurinta aceasta tendinte.

In cazul in care inflatia va continua sa depaseasca asteptarile, probabil ca vom observa o crestere brusca a cursului de schimb al dolarului miercuri, deoarece acest lucru va exercita si mai multa presiune asupra Fedului pentru a incepe sa-si inaspreasca politica monetara. Mai multe detalii

Pentru curs BNR complet, curs valutar dolar si alte cursuri valutare afisate de catre Banca Nationala a Romaniei, puteti vizita curs valutar BNR.