Curs Euro, curs valutar Euro BNR - Valutare.ro

Banca Naționala a României a afișat la sfârșitul săptămânii cel mai scazut curs euro de la începutul săptămânii, în contextul în care încrezătorii sperau la o redresare a monedei europene după ce marți și miercuri a dat semne ca v-a crește la loc, la valoarea de unde plecase joi, 28 iulie 2021. Curs valutar Euro BNR afișat vineri, 6.08.2021, de către BNR a este de 4.9145 lei pentru 1 euro.

Curs Euro, curs valutar Euro BNR

Moneda euro a scăzut la cel mai mic nivel din ultimele 4 luni, pe 2 aprilie 2021 curs euro afișat de către BNR fiind de 4.9106 lei pentru 1 euro, iar Consiliul de administratie al Băncii Naționale a României, a hotărât menținerea ratei dobânzii de politica monetara la nivelul de 1,25% pe an în ședința din 6 august 2021.

Euro se împiedică de datele dezamăgitoare în urma unei scăderi neașteptate a cifrelor producției industriale germane. În timp ce se aștepta o creștere modestă a producției industriale de 0,5% în cea mai mare economie din zona euro, o scădere de -1,3% a lăsat investitorii preocupați de starea de redresare economică a Germaniei.

În timp ce se aștepta o creștere modestă a producției industriale de 0,5% în cea mai mare economie din zona euro, o scădere de -1,3% a lăsat investitorii preocupați de starea de redresare economică a Germaniei.

Andrew Kenningham, economist-șef european la Capital Economics, a comentat ultimele cifre, spunând: “Rapoartele mass-media sugerează că producătorii auto înșiși cred că lipsa componentelor va continua până anul viitor, deși se așteaptă (sau speră) că problemele vor fi mai puțin grave. Deci, o recuperare completă pentru Germania rămâne oarecum departe.”

Săptămâna viitoare, ultimele cifre ale ratei inflației din Germania vor fi privite de investitori pentru a stimula mișcarea în moneda unică. Dacă inflația crește la 3,8% conform previziunilor, atunci cursurile de schimb ale EUR ar putea să se vadă pe ele însele crescând. Mai multe detalii.

Pentru curs BNR complet, curs valutar EURO si alte valute oferite de Banca Naționala a României, puteți vizita curs valutar BNR.