Curs Euro, curs valutar Euro BNR - Valutare.ro

Banca Nationala a Romaniei a afisat la sfarsitul saptamanii cel mai scazut curs euro de la inceputul saptamanii, in contextul in care increzatorii sperau la o redresare a monedei europene dupa ce marti si miercuri a dat semne ca v-a creste la loc, la valoarea de unde plecase joi, 28 iulie 2021. Curs valutar Euro BNR afisat vineri, 6.08.2021, de catre BNR a este de 4.9145 lei pentru 1 euro.

Curs Euro, curs valutar Euro BNR

Moneda euro a scazut la cel mai mic nivel din ultimele 4 luni, pe 2 aprilie 2021 curs euro afisat de catre BNR fiind de 4.9106 lei pentru 1 euro, iar Consiliul de administratie al Bancii Nationale a Romaniei, a hotarat mentinerea ratei dobanzii de politica monetara la nivelul de 1,25% pe an in sedinta din 6 august 2021.

Euro se impiedica de datele dezamagitoare in urma unei scaderi neasteptate a cifrelor productiei industriale germane. In timp ce se astepta o crestere modesta a productiei industriale de 0,5% in cea mai mare economie din zona euro, o scadere de -1,3% a lasat investitorii preocupati de starea de redresare economica a Germaniei.

In timp ce se astepta o crestere modesta a productiei industriale de 0,5% in cea mai mare economie din zona euro, o scadere de -1,3% a lasat investitorii preocupati de starea de redresare economica a Germaniei.

Andrew Kenningham, economist-sef european la Capital Economics, a comentat ultimele cifre, spunand: “Rapoartele mass-media sugereaza ca producatorii auto insisi cred ca lipsa componentelor va continua pana anul viitor, desi se asteapta (sau spers) ca problemele vor fi mai putin grave. Deci, o recuperare completa pentru Germania ramane oarecum departe.”

Saptamana viitoare, ultimele cifre ale ratei inflatiei din Germania vor fi privite de investitori pentru a stimula miscarea in moneda unica. Daca inflatia creste la 3,8% conform previziunilor, atunci cursurile de schimb ale EUR ar putea sa se vada pe ele insele crescand. Mai multe detalii.

Pentru curs BNR complet, curs valutar EURO si alte valute oferite de Banca Nationala a Romaniei, puteti vizita curs valutar BNR.