Curs euro azi, euro BNR - Valutare.ro

Curs euro BNR

BNR a afisat azi, 17 August 2021, o valoare a monedei europene cu mult peste asteptarile pentru aceasta saptamana. Curs euro BNR pentru astazi este de 4.9232 lei pentru un euro, cu 0.0112 lei mai mult fata de ziua anterioara. Valoarea lei in euro azi a vazut o scadere de 0.23% fata de luni.

Datele recente privind PIB-ul si ocuparea fortei de munca din zona euro au sustinut euro (EUR) pana acum, dupa ce ambele rapoarte au aratat progresul trimestrial. Ultimele date au confirmat ca PIB-ul a crescut in zona euro cu 2% in al doilea trimestru al anului 2021, recuperandu-se de la o contractie de 0,3% in primul trimestru. PIB-ul a fost stimulat de cresterea activitatii si a cererii, pe masura ce economia zonei euro a fost redeschisa ii programul de vaccinare al UE accelerat.

In plus, ocuparea fortei de munca in zona euro a crescut cu 0,5%, comparativ cu o scadere de 0,2% in primul trimestru.

Pentru traderii euro, maine vor aparea cele mai recente cifre ale ratei inflatiei din zona euro pentru luna iulie. Daca inflatia creste la 2,2%, asa cum se estimeaza ca ratele de schimb EUR ar putea sa se inregistreze impingand mai sus impotriva majorilor.

In prezent, exista 19 din cele 27 de tari membre ale UE care utilizeaza euro. Danemarca a negociat optiunile de renuntare, in timp ce sapte nu indeplinesc in prezent criteriile de aderare la zona euro. Orice tara care adopta euro trebuie mai intai sa se alature mecanismului cursului de schimb (ERM) timp de doi ani. ERM a fost creat pentru a se asigura ca fluctuatiile cursului de schimb dintre euro si alte monede ale UE nu perturba stabilitatea economica. Participarea la ERM este voluntara pentru tarile care nu fac parte din euro.

Pentru istoric curs euro BNR vizitati Curs euro BNR, lei in euro azi BNR.