Curs euro BNR, lei in euro azi - Valutare.ro

Curs euro BNR

BNR a afișat azi, 17 August 2021, o valoare a monedei europene cu mult peste așteptările pentru această săptămână. Curs euro BNR pentru astazi este de 4.9232 lei pentru un euro, cu 0.0112 lei mai mult față de ziua anterioară. Valoarea lei in euro azi a văzut o scădere de 0.23% față de luni.

Datele recente privind PIB-ul și ocuparea forței de muncă din zona euro au susținut euro (EUR) până acum, după ce ambele rapoarte au arătat progresul trimestrial. Ultimele date au confirmat că PIB-ul a crescut în zona euro cu 2% în al doilea trimestru al anului 2021, recuperându-se de la o contracție de 0,3% în primul trimestru. PIB-ul a fost stimulat de creșterea activității și a cererii, pe măsură ce economia zonei euro a fost redeschisă și programul de vaccinare al UE accelerat.

În plus, ocuparea forței de muncă în zona euro a crescut cu 0,5%, comparativ cu o scădere de 0,2% în primul trimestru.

Pentru traderii euro, mâine vor apărea cele mai recente cifre ale ratei inflației din zona euro pentru luna iulie. Dacă inflația crește la 2,2%, așa cum se estimează că ratele de schimb EUR ar putea să se înregistreze împingând mai sus împotriva majorilor.

În prezent, există 19 din cele 27 de țări membre ale UE care utilizează euro. Danemarca a negociat opțiunile de renunțare, în timp ce șapte nu îndeplinesc în prezent criteriile de aderare la zona euro. Orice țară care adoptă euro trebuie mai întâi să se alăture mecanismului cursului de schimb (ERM) timp de doi ani. ERM a fost creat pentru a se asigura că fluctuațiile cursului de schimb dintre euro și alte monede ale UE nu perturbă stabilitatea economică. Participarea la ERM este voluntară pentru țările care nu fac parte din euro.

Pentru istoric curs euro BNR vizitați Curs euro BNR, lei in euro azi BNR.