Curs euro azi, euro BNR - Valutare.ro

Banca Nationala a Romaniei a afisat pentru curs euro azi, 19 August 2021, pentru a 3-a zi consecutiv cu o crestere de 0.32% fata de valoarea afisata luni, saptamana aceasta, cand cursul afisat a fost de 4.912 lei pentru 1 euro. Curs Euro BNR azi este de 4.9278 lei pentru un euro, in continua crestere pentru luna August 2021, avand in vedere ca trend-ul fusese unul descendent de la inceputul lunii.

Curs euro azi international

Eliberarea definitiva a IPC din iulie a confirmat ca inflatia din bloc a crescut la 2,2%, situandu-se peste noul obiectiv de 2% al Bancii Centrale Europene (BCE).

Intre timp, euro pare sa se recupereze dupa o vanzare peste noapte, in timp ce traderii digera toate implicatiile ultimelor procese verbale ale Comitetului Federal pentru Piata Deschisa (FOMC).

In procesul-verbal de la intalnirea din iulie, FOMC a semnalat ca Rezerva Federala ar putea incepe reducerea achizitiilor de obligatiuni pana la sfarsitul acestui an. Acest lucru a stimulat initial dolarul american (USD), slabind astfel euro datorita corelatiei negative a monedelor.

De asemenea, sustinerea monedei unice este moralul ridicat recent din zona euro. Programul UE de vaccinare, desi a inceput lent, a accelerat rapid in ultimele luni, blocul urmand sa depaseasca Marea Britanie in urmatoarele saptamani.

Cu toate acestea, avand in vedere ca BCE nu a luat niciun fel de masuri pentru a-si intari politica monetara oricand in viitorul previzibil, cifrele robuste ale inflatiei ofera un sprijin limitat euro.

Lipsa de date economice atat din zona euro, cat si din SUA maine va face ca investitorii sa urmareasca starea de spirit a pietei globale si orice alte evolutii ale coronavirusului pentru a stimula miscarea in asociere. Daca dolarul SUA continua sa aiba performante bune, iar starea de spirit a pietei si se inrautateasca mai departe, atunci euro ar putea fi pe piciorul din spate in directia saptamanii.

Pentru curs valutar BNR complet, vizitati curs valutar BNR.