Curs euro azi, euro BNR - Valutare.ro

Banca Națională a României a afișat pentru curs euro azi, 19 August 2021, pentru a 3-a zi consecutiv cu o creștere de 0.32% față de valoarea afișată luni, săptămâna aceasta, cand cursul afișat a fost de 4.912 lei pentru 1 euro. Curs Euro BNR azi este de 4.9278 lei pentru un euro, în continuă creștere pentru luna August 2021, avănd în vedere ca trend-ul fusese unul descendent de la începutul lunii.

Curs euro azi internațional

Eliberarea definitivă a IPC din iulie a confirmat că inflația din bloc a crescut la 2,2%, situându-se peste noul obiectiv de 2% al Băncii Centrale Europene (BCE).

Între timp, euro pare să se recupereze după o vânzare peste noapte, în timp ce traderii digeră toate implicațiile ultimelor procese verbale ale Comitetului Federal pentru Piața Deschisă (FOMC).

În procesul-verbal de la întâlnirea din iulie, FOMC a semnalat că Rezerva Federală ar putea începe reducerea achizițiilor de obligațiuni până la sfârșitul acestui an. Acest lucru a stimulat inițial dolarul american (USD), slăbind astfel euro datorită corelației negative a monedelor.

De asemenea, susținerea monedei unice este moralul ridicat recent din zona euro. Programul UE de vaccinare, deși a început lent, a accelerat rapid în ultimele luni, blocul urmând să depășească Marea Britanie în următoarele săptămâni.

Cu toate acestea, având în vedere că BCE nu a luat niciun fel de măsuri pentru a-și întări politica monetară oricând în viitorul previzibil, cifrele robuste ale inflației oferă un sprijin limitat euro.

Lipsa de date economice atât din zona euro, cât și din SUA mâine va face ca investitorii să urmărească starea de spirit a pieței globale și orice alte evoluții ale coronavirusului pentru a stimula mișcarea în asociere. Dacă dolarul SUA continuă să aibă performanțe bune, iar starea de spirit a pieței să se înrăutățească mai departe, atunci euro ar putea fi pe piciorul din spate în direcția săptămânii.

Pentru curs valutar BNR complet, vizitați curs valutar BNR.