Pret argint, Pret gram argint - Valutare.ro

Pret argint pe piata internationala, pret argint 999

Pret argint puritate 999 a crescut la inceputul lunii august 2021, pe piata internationala, apropiindu-se de cel mai inalt nivel dintr-o luna, dar pe tot parcursul lunii septembrie 2021, a inceput sa scada rapid. Deoarece piata argintului este foarte volatila si foarte sensibila si foarte riscanta, pret gram argint este influenttat direct de indicele Dolarului SUA, deoarece dolarul SUA are o corelatie negativa majora cu aceasta piata.

Pretul argintului a atins un maxim in ultimii opt ani de zile in februarie 2021, atingand nivelul de 30 USD pe uncie pentru prima data din 2013. Pretul a scazut brusc in iunie si din nou in august, intrucat Rezerva Federala SUA (Fed) a indicat ca ar putea incepe reducerea masurilor sale de stimulare monetara pana la sfarsitul anului. Pretul argintului a scazut cu aproximativ 14,5% fata de anul trecut, dupa ce a pierdut 6,3% doar in august, pentru a tranzactiona in jurul nivelului de 23 USD pe uncie pe 17 septembrie, adica in jur de 3 lei pe gram pe pietele internationale.

Trebuie remarcat faptul ca randamentul Trezoreriei SUA pe ultimii 10 ani s-a intors la maximele de mai multe saptamani, ceea ce a facut sa scada preturile pentru metalele pretioase. In cazul in care randamentul Trezoreriei SUA pe 10 ani se ridica la peste 1,38%, acesta se va indrepta spre 1,42%, ceea ce va exercita o presiune suplimentara asupra argintului.

Pretul argintului a scazut initial in martie 2020, deoarece investitorii au vandut active si pozitii lichidate pentru a acoperi apelurile de marja. Dar piata a revenit rapid, deoarece cererea de refugiu sigur pentru argint a fost preluat in urma incertitudinii aparute la inceputul pandemiei COVID-19. Metalul s-a dublat de la aproximativ 12,10 dolari in martie pentru a ajunge la 29,77 dolari in august 2020, apoi a alunecat inapoi la 21,90 dolari in noiembrie, cand au fost anuntate primele vaccinuri, ceea ce a determinat optimism cu privire la perspectivele unei redresari economice dupa inchiderile din intreaga lume. In ansamblu, argintul a castigat in medie 47% in 2020 din cresterea cererii din partea investitorilor, impreuna cu intreruperile aprovizionarii, deoarece unele mine de argint au fost inchise in timpul blocarilor COVID-19. Mai multe date despre argint la FXEMPIRE

Argintul a crescut din nou in februarie 2021, pe masura ce investitorii cu amanuntul s-au ingramadit pe piata internaaionala, asteptandu-se ca pretul sa creasca ca raspuns la cresterea inflatiei in urma pachetelor de stimulente economice emise pentru a incuraja redresarea dupa pandemie. Dar asteptarile de redresare globala si ingrijorarile cu privire la rezultatul inaspririi monetare din partea SUA si a altor banci centrale au castiguri limitate in 2021. Sedinta Comitetului Federal pentru Piata Deschisa (FOMC) din iunie a cantarit preturile metalelor pretioase, asa cum a indicat banca centrala. o atitudine mai curajoasa decat se astepta piata cu privire la potentialul de ridicare a ratelor dobanzii.

Pentru a vedea pretul argintului la casele de amanet, vizitati Pret argint amanet.