Pret argint, Pret gram argint - Valutare.ro

Pret argint pe piața internațională, pret argint 999

Pret argint puritate 999 a crescut la începutul lunii august 2021, pe piața internațională, apropiindu-se de cel mai înalt nivel dintr-o lună, dar pe tot parcursul lunii septembrie 2021, a început să scadă rapid. Deoarece piața argintului este foarte volatilă și foarte sensibilă si foarte riscanta, pret gram argint este influențtat direct de indicele Dolarului SUA, deoarece dolarul SUA are o corelație negativă majoră cu această piață.

Pretul argintului a atins un maxim in ultimii opt ani de zile în februarie 2021, atingând nivelul de 30 USD pe uncie pentru prima dată din 2013. Prețul a scăzut brusc în iunie și din nou în august, întrucât Rezerva Federală SUA (Fed) a indicat că ar putea începe reducerea măsurilor sale de stimulare monetară până la sfârșitul anului. Prețul argintului a scăzut cu aproximativ 14,5% față de anul trecut, după ce a pierdut 6,3% doar în august, pentru a tranzacționa în jurul nivelului de 23 USD pe uncie pe 17 septembrie, adică in jur de 3 lei pe gram pe piețele internaționale.

Trebuie remarcat faptul că randamentul Trezoreriei SUA pe ultimii 10 ani s-a întors la maximele de mai multe săptămâni, ceea ce a facut să scadă prețurile pentru metalele prețioase. În cazul în care randamentul Trezoreriei SUA pe 10 ani se ridică la peste 1,38%, acesta se va îndrepta spre 1,42%, ceea ce va exercita o presiune suplimentară asupra argintului.

Prețul argintului a scăzut inițial în martie 2020, deoarece investitorii au vândut active și poziții lichidate pentru a acoperi apelurile de marjă. Dar piața a revenit rapid, deoarece cererea de refugiu sigur pentru argint a fost preluat în urma incertitudinii apărute la începutul pandemiei COVID-19. Metalul s-a dublat de la aproximativ 12,10 dolari în martie pentru a ajunge la 29,77 dolari în august 2020, apoi a alunecat înapoi la 21,90 dolari în noiembrie, când au fost anunțate primele vaccinuri, ceea ce a determinat optimism cu privire la perspectivele unei redresări economice după închiderile din întreaga lume. În ansamblu, argintul a câștigat în medie 47% în 2020 din creșterea cererii din partea investitorilor, împreună cu întreruperile aprovizionării, deoarece unele mine de argint au fost închise în timpul blocărilor COVID-19. Mai multe date despre argint la FXEMPIRE

Argintul a crescut din nou în februarie 2021, pe măsură ce investitorii cu amănuntul s-au îngrămădit pe piața internațională, așteptându-se ca prețul să crească ca răspuns la creșterea inflației în urma pachetelor de stimulente economice emise pentru a încuraja redresarea după pandemie. Dar așteptările de redresare globală și îngrijorările cu privire la rezultatul înăspririi monetare din partea SUA și a altor bănci centrale au câștiguri limitate în 2021. Ședința Comitetului Federal pentru Piața Deschisă (FOMC) din iunie a cântărit prețurile metalelor prețioase, așa cum a indicat banca centrală. o atitudine mai curajoasă decât se aștepta piața cu privire la potențialul de ridicare a ratelor dobânzii.

Pentru a vedea prețul argintului la casele de amanet, vizitați Pret argint amanet.